Eén week van de stappenteller.

Ik loop ondertussen een week met mijn bakske rond. Tijd voor een overzicht, en conclusies. Ja, dat is saai voor u, maar het is mijn weblog dus als ik geboeid ben, dan is het goed. En manman, wat ben ik geboeid: mijn stappenteller wordt ‘s morgens voor ik opsta op mijn pyjama geklikt en gaat pas ‘s avonds weer op de nachttafel. En ik kijk elke dag wel twintig keer hoeveel stappen ik al heb gezet. Ik ben mateloos geboeid, en de dochter ook. Ze wil om de haverklap naar het bakje kijken, wijst dan naar de display en zegt “4-5-6” en “goe-oe-d, mama”. Ik leer dat kind veel dwaze dingen, ja.
Enfin.
Vrijdag – 14465. Lesgeven blijkt uitstekend voor de statistieken: een uur lesgeven levert ergens tussen de 1000 en 1500 stappen op. Die vrijdag heb ik vijf uur lesgegeven, en ik heb ook boodschappen gedaan en huis gehouden. Een indrukwekkend begin, het huis was proper en de ijskast gevuld. Win!
Zaterdag – 11204. Bakje uitgedaan om 19.30h, echter, omdat het niet bij mijn schoon kleedske paste dat ik aanhad voor het feest van mijn ouders. Ik heb het weer aangedaan om half twee ‘s nachts, maar aangezien ik vanaf dan alleen maar in de zetel heb gehangen bij neef J. thuis, zal dat het verschil niet gemaakt hebben.
Zondag – 12170. Ahum. Bijna was het dramatisch afgelopen: geslapen tot half elf, Mira opgehaald en tijdens haar middagdut opnieuw geslapen. Om drie uur ‘s middags had ik nog geen 3000 stappen. Maar toen zijn we gaan uitwaaien in de Bourgoyen, en dan schiet dat aantal dus omhoog. Met opgegeven houten hoofd: eat that lien-in-het-weekend-haalt-ge-dat-nooit-gij.
Maandag – 6870 Ik voelde mij vreselijk slecht die dag. Hoofdpijn, verkouden, pijn in mijn rug. Bovendien moest ik veel verbeteren en voorbereiden. Van de zetel met de laptop, naar de tafel met de laptop en terug was dus het meeste bewegen dat ik gedaan heb. En lunchen met Tante Annie, maar dat is precies ook geen vreselijk sportieve, zo blijkt. Om te compenseren in de namiddag dan toch efkes te voet om brood geweest. Zodat het niet helemaal genant werd.
Dinsdag – 14165. Lesgegeven, redelijk veel. En naar de colruyt geweest. Boodschappen doen is super voor de conditie, zo blijkt.
Woensdag – 16481. Ook goed voor de conditie: naar de IKEA. Tegen de middag had ik al 8000 stappen, alleen van naar de Zweden te gaan. Het is een argument als een ander, doe er uw voordeel mee, dames.
Donderdag – 9296. Zwakjes. Maar wel vergaderd, een paar besprekingen gehad en veel voorbereid en gelezen. Zittende dingen dus. Bygones.
Vrijdag – bijna 13000. Weer lesgegeven, dus veel stappen. De dag is nog niet voorbij, maar ik zit voor de lichtbak nu, dus veel bewegen zal er niet meer aan te pas komen. Of het zou moeten zijn dat die doos melowcakes opeens op is, en ik naar de berging moet voor een andere.

Na een week kan ik concluderen: ik beweeg veel tijdens mijn werk, en eigenlijk ook best veel daarbuiten. Blijkbaar heb ik geen zittend gat, maar dat wist ik eigenlijk al. Zo’n stappenteller is super om bewust te worden van hoeveel ge beweegt en waar het beter moet. Deze eerste week was de referentieweek, volgende week is het de bedoeling om echt ons best te doen en meer stappen te doen. Ik ga alvast de hele week te voet boodschappen doen. EN IK OVERWEEG ZELFS MIJN FIETSBANDEN OP TE POMPEN EN TE FIETSEN WANT GE KRIJGT DAAR 1500 STAPPEN VOOR PER TIEN MINUTEN. Zotjes, zo gemotiveerd zijn.

Ik zei het al: als ik mijn tallonschoenen mag aanhouden, ben ik best sportief.

13 thoughts on “Eén week van de stappenteller.

 1. Ik dacht dat je bij zo’n stappenteller altijd moet blijven doorstappen en dat hij dus niet telt als je maar een paar stappen doet en dan weer stilstaat. Maar jij raakt aan zoveel stappen en ik kan me wel voorstellen dat je veel stappen zet tijdens het lesgeven, maar je stopt toch ook af en toe, niet?

 2. Melowcakes….wat een goed idee.
  Ik haal ze nu uit de kast…goed voor 10 stappen.

  Tof om te lezen. Ik ben benieuwd wat het bij mij zou opleveren. hm.

 3. amaai zeg, dat heb je goed gedaan! Merk je dat ook op je wegschaal? En doe zo verder! Met zo’n flinke suporter als Mira moet je blijven gaan!

 4. @ Tita, neen, hij telt echt elke stap. daarmee dat het wel oploopt, zeker als ik lesgeef: ik zit eigenlijk nooit neer, maar loop rond in de klas
  @nele en ysabje: bij ons is het van het werk, via http://www.10000stappen.be/. wij hebben er dus elk eentje in bruikleen, maar blijkbaar staat op die site ook info over er zelf eentje kopen (http://www.10000stappen.be/Actiefleven/Stappentellers/Pasopjetellen.aspx)
  Je kan je dan op de site ook registreren en alles online bijhouden, en doelen stellen. Very hip allemaal, toch.
  @ Marijke: voorlopig niet neen, dit was mijn referentieweek. Ik zou willen proberen om tegen het einde van het project (vier weken) elke dag 15000 stappen te hebben, en twee keer per week 20000 -> dat zou ik dan moeten halen met een half uur fietsen of zwemmen. Waarschijnlijk dat ik het dan wel zal zien, zeker? Maar het draait niet om vermageren, natuurlijk, maar om bewegen.

 5. Goed gedaan! 10.000 stappen, dat lijkt zo immens veel..
  Wel nieuwsgierig nu naar hoeveel ik er per dag zet, ik ga me ook zo’n ding halen denk ik!

 6. Ik heb er hier ook nog es eentje uit de kast gehaald naar aanleiding van dit postje, maar hij deugt niet. ‘t Is een goedkoop prulletje dat we eens als ‘deelnameprijs’ kregen bij een quiz. Ik had na een halve dag 2500 stappen, en een uur later weer maar 1600. 🙂 Waarschijnlijk per ongeluk resetknop ingeduwd. Toen heb ik het maar opgegeven en het prul weggegeven aan een nichtje van 6 jaar. 🙂

 7. Gij deed mij er aan herinneren dat ik er ook ooit zo ééntje gekocht heb.. helaas nooit aangeraakt en onaangeroerd in de verpakking gebleven. Ik dacht het ook maar eens te proberen .. en inderdaad in een mum van tijd aan 10,000 stappen. Ik voel me dus sportief en super fit en het nodigt inderdaad uit naar meer. Merci voor de oppepper, You Rule!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *