Week 1 van het thuismoederschap.

Dat is nog zo slecht niet, dat thuisblijfmoederen, zo blijkt. Alhoewel het fijner zou zijn als ik niet moest werken ondertussen, natuurlijk. Dat zorgt momenteel nog voor wat stress: ik moet zoveel mogelijk doen terwijl de dochter slaapt of bij iemand anders is, wat resulteert in heel wat gerace tegen allerlei klokken en een schroomlijk verwaarlozen van de me-time. And we all know mommy needs the me-time.

Vaststellingen na de eerste dagen:
– Het belangrijkste. Als uw kleine een beetje ziekjes is, en ge moet ze niet naar de babyfabriek doen, dan is dat goed voor de gemoedsrust en de zen in uw hoofd. Ok, zelf om de tien minuten de pamper verversen is niet het aangenaamste, en die snotneus en hoest zou er beter niet zijn. Maar het is nog steeds leuker om het kindje zelf te kunnen vertroetelen en in de gaten houden dan u een hele dag zitten afvragen hoe het zou gaan met haar en of ze wel eet en drinkt en zich niet te mottig voelt.
zsazsa heeft volledig gelijk, maar zonder hof is het toch net iets meer organiseren. Uitstapjes worden hier dan ook zeer geapprecieerd. Gelukkig wonen wij in een stad, en is er vanaf nu altijd wel een buurtfeest of ander gedoe.
– een hele dag alleen met het kindje, dat is niks voor mij. Als de vader thuis is, dan is het veel leuker. En gelukkig zijn er mijn ouders en de vele vriendjes die gaarne meegaan naar kinderboerderij en park en feest. Of die zelf wel een hof hebben waar we mogen gaan rondhangen.
– dochter kan goed naar feesten gaan. en chips eten. en daarna thuis overgeven, maar dat is een detail.
– ik begin heel erg uit te kijken naar de echte vakantie. Zonder het werken en de stress.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *