Mjah. Al een geluk dat we geen wijn hadden gedronken, natuurlijk.

Zondagochtend zat ik om zeven uur in de zetel te suffen. De dochter was weer afgrijselijk vroeg wakker geworden en had net voor de lichtbak een fles melk uitgesabberd. Ik zat in de zetel en bladerde door een boekje, half slapend. Als u de fantastische zege mag ervaren een vroege vogel onder uw nageslacht te tellen, dan weet u vast wat ik bedoel.
De kleine stond ondertussen aan de salontafel een beetje te prutsen met dingen die ze uit het schof had gehaald. Tot ik haar opeens luid hoorde smakken en mmmmmmmm lekker kirren. Ik zei: Mira, wat eet jij, draai je eens om? Stralend deed ze wat ik vroeg, en toen werd alles duidelijk: de juffrouw had een blik cola in haar hand.

U weet dat misschien nog niet, maar eigenlijk drink ik geen (of toch nog nauwelijks) cola. Een zware opgave, als u weet dat ik tot voor een maand gemakkelijk een liter of twee per dag achterover sloeg. Maar dit weekend was anders: zowel het lief als ikzelf hadden het aan onze maag. Misselijk, pijn, een vuil virusje waarschijnlijk. Alleszins: in zo’n geval wil een slokje cola al eens helpen om het leed te verzachten. Zeker als ge zo afschuwelijk veel werk hebt dat ge niet gewoon in uw zetel kunt gaan liggen wachten tot het over is. Dus werden er blikjes Coca Cola in huis gehaald en dronken we die zaterdagavond tijdens True Blood op. Maar niet helemaal. En slordige mensen dat we zijn, stond er nog een half blik op de salontafel.

Enfin. Ik heb de meubels een beetje gered door te zeggen dat ze dat niet mocht, want dat het medicamenten waren. Waarna ze een half uur heeft gejengeld voor nogmedicamentjesnogmedicamentjes. So far voor uw peuter van de frisdrank weghouden, zeg.

4 thoughts on “Mjah. Al een geluk dat we geen wijn hadden gedronken, natuurlijk.

  1. Als ge cola hebt gedronken tijdens uw zwangerschap is het kwaad toen al geschied vrees ik. Idem hier. Ik zeg tegen Emma dat ge van cola stopt met groeien. Kijk maar naar mama zeg ik dan, met mijne meter zevenvijftig. Het helpt voorlopig.

  2. Kwart na 5 ‘s morgens, hier… zucht! Ik leef met je mee!
    En ach… cola. Ooit schrijft Mira misschien ook dat ze vorige maand nog sloten van dat spul dronk, maar nu niet meer!

  3. Mijn zoon zijn wekker staat alweer weken om 5.30u, dus ik leef met je mee.
    En cola, sinds de oudste er op een feestje enkele achterover sloeg en daarvan behoorlijk buiten zichzelf was van enthousiasme, raakt hij er geen enkele meer aan. Maar lekker, ja, dat is het wel.

  4. Hmmm, cola. Hier hebben de grootouders Elmo ingewijd, en sindsdien herkent hij het maar al te goed. Zeggen dat we koude koffie aan het drinken zijn, helpt maar heel af en toe đŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *