Lang leve Tinkel!

U weet dat misschien, of misschien niet, maar ik ben beroepshalve nogal met kindjes bezig. Vooral dan met: werken met kinderen (kleuters en kinderen van de lagere school) in een klasomgeving. Ik zit voor het gedeelte over kleuters al een aantal jaar in een zeer inspirerend team, op de fijnste lerarenopleiding van de wereld. Een inspirerend team, omdat het vol inspirerende mensen zit, en één daarvan is Marijke, onze muziekdocente. Toen de dochter nog heel mini was, vertelde ik ooit tegen haar dat Mira zoveel van muziek houdt (want ja, dat was toen al duidelijk), en ik kreeg prompt een boek aangeraden, dat hier zeer vaak gebruikt werd.

Day 74 - Mira met de weergaloze Marijke en woolie.

Toen de kleine oud genoeg was voor Muziek op Schoot, schreven we ons in, en sindsdien gaan we op zaterdagochtend zingen met Marijke. Een zaligheid, zowel voor Mira als voor ons. We merken dat het de dochter veel deugd doet, zo in groep instructies leren volgen, en ze heeft ongelooflijk veel aan de rijmpjes en liedjes die ze daar leert. Voor het plezier, natuurlijk, maar als ze bang is of verdrietig, dan brengt zo’n liedje troost en rust.

Marijke, die de lessen liefdevol en met bijzonder veel kennis van zaken geeft, begint vandaag met een eigen verhaal. Niet langer onder de vleugels van een andere vzw, maar helemaal op zichzelf. Tinkel, zo heet de kleine vogel, en de eerste lessenreeks is nu open voor inschrijving. Vanaf acht maand kunt u er met uw baby naartoe, vlakbij Gent Dampoort.

En ik zeg het met de hand op het hart: vreselijk warm aanbevolen.

4 thoughts on “Lang leve Tinkel!

  1. Idem! 9 maand, de dochter, het heette hier denk ik ‘kinderklanken’ maar what’s in a name, en een hevige dame die plots aandacht en stil werd in de ‘les’. Fascinerend.

  2. Inderdaad heel erg aan te bevelen. Marijke’s liedjes worden bij ons dagelijks gezongen….

  3. Ben op jouw aanraden ook naar Tuimeloor geweest, bij Bart, maar vanaf september gaan we naar Marijke, in de groep 15-22 maanden.
    Bij deze bedankt voor de tip!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *