Braun, you rock.

De reclame-regie mailde, of ze me konden plezieren met een nieuwe Braun Silk Epil 7, om uit te testen. Nu had ik dat in een ander leven in huis, zo’n epilatietuig en ik herinner me vooral een draaiende spiraal en een eindeloos durende marteling die gepaard ging met veel gekrijs, dus ik liet de mail argwanend wat rondslingeren. De campagnesite haalde me over de streep echter, vooral omdat ik verkeerdelijk had gelezen dat ik langere benen zou krijgen van het ding. Teleurstelling toen bleek dat het ging om langer gladde benen, maar ondertussen was het apparaat al opgestuurd en moest ik het wel proberen.

Vreugde! De braun lijkt in niets op het préhistorische model waarmee ik mijn benen 15 jaar geleden van rode bollekes voorzag. Het ziet er angstaanjagend uit, met die vlijmscherpe draaiende schijfjes, maar na twee maand gebruik kan ik u zeggen: manman, wat een gemak. Ik ben er een beetje verliefd op, zelfs.
Ten eerste mag het gewoon mee onder de douche en in bad. Niks geen geknoei met een kabeltje, gewoon waterdicht en voorzien van een oplaadbare batterij (die ik trouwens nog maar één keer heb moeten opladen). Ten tweede, en dat is dus hoogst verwonderlijk, doet het nauwelijks pijn. Ik ben geen zaag in het pain-management-front, sowieso, maar echt oprecht: ge voelt het nauwelijks. De eerste keer is het wat trekkerig, de tweede keer lukt al veel beter, en vanaf de derde keer is het zoals met een giletje. Het gaat trouwens even snel als gewoon een scheermesje gebruiken, maar het grote voordeel is dat ge dus maar één keer om de twee weken het toestel moet bovenhalen. Bliss, echt waar.

Hij doet alles wat hij belooft, die Braun Silk Epil 7. En ik zou hem nu al niet meer kunnen missen.

17 thoughts on “Braun, you rock.

  1. En geen rode bollekes? Ik ben ook al een tijdje aan het twijfelen over zo’n masjien, maar kan niet zo goed beslissen welk dan want lees overal wat anders. Maar uw lof gaat mij hier precies over de streep halen.

  2. Ik wil ook al heel lang een oplossing voor het scheermesje dat gevaarlijk ligt te wezen voor mijn jongens in de doucheruimte.
    Enkel toepasbaar voor benen of ook andere harige zones?

  3. Ik heb dat ding al meer dan een jaar en het is echt vreselijk fantastisch, voor de benen dan toch, ik vind het wel nog heel pijnlijk in andere zones.

  4. Ik heb ook lang een Silk Epil gebruikt en was daar best tevreden over. Onlangs toch op iets moderners overgestapt: Lumea van Philips (via The Insiders). Die flitst de haartjes weg met een flitslamp, en zo blijven ze nog een eeuwigheid langer weg dan met epileren. De prijs is wel niet echt om mee te lachen: 500 euro. Maar het marcheert best goed, en is op die manier wel een pak goedkoper dan een IPL-behandeling in een schoonheidsinstituut.

  5. Zo’n enthousiaste gebruikster, zeg. Dat hebben die mannen van de reclameregie goed gezien. Misschien toch eens overwegen…

  6. Brrr, ik heb daar slechte herinneringen aan! Ben er ooit in geslaagd van mijn vel mee weg te epileren, dat moet met één van de eerste versies van de Silk Epil geweest zijn. Geen idee of ik dat trauma ooit nog teboven kom :-/

  7. Hebben jullie dan geen last van ingegroeide haartjes? Bij mij zijn ze (haartjes dus) na het epileren gelijk niet sterk genoeg meer om door de opperhuid te komen piepen… oké je moet scrubben, maar dan nog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *