EEN GIGIRAF!

Bij het ochtendgloren dat door het onweer weinig gloorde had ze zelf haar giraffen-tshirt gekozen. Om straks te tonen aan de giraffen. U begrijpt dus, dat wij er niet onderuit konden, onder dat geplande dierentuinbezoek. Ook niet toen de verkeersinfo de hel rond Brussel en allerlei tinten rood en oranje op weg naar Mechelen voorspelde.

Het plan werd vlak voor vertrek omgegooid en we reden naar de zoo in plaats van naar planckendael. Omdat ge daar kunt schuilen bij de apen, en omdat ge niet over Brussel moet. Praktisch ingesteld is mijn tweede naam, jawel. En mijn derde, als u persé de kniesoor wil uithangen.

Dus reden we naar Antwerpen, maakten kennis met een aantal uiterst begripvolle flikken (dat heet niet zo, zeker, daar in ‘t Stad?) en zagen beesten, beesten, beesten. De dochter liep zichzelf voorbij in enthousiasme, de zon begon te schijnen, en mijn ouders betaalden met de glimlach het middageten. Een kinderspaghetti van ongeveer 630 euro, die het kind op het einde nog haast helemaal weer heeft uitgekotst. Faut le faire.

Neen, serieus, het was een heerlijke dag. De zoo met peuters, dat blijft keihard heersen.

8 thoughts on “EEN GIGIRAF!

  1. wij hebben een abonnement op de dierentuin en dat is inderdaad iedere keer weer scoren.

  2. Btw, je kan even goed over Antwerpen naar Mechelen, maar ook daar is het miserie door de werken op de E19… Doet me er aan denken dat ik dringend nog eens naar een dierentuin wil!

  3. Wij reden een week of 2 geleden vanuit Gent via Temse naar Mechelen (tip voor als het file is in Antwerpen en Brussel, is maar 10 minuutjes langer dan filevrij traject via autostrade) voor een dagje planckendael met onze peuter, die zich daar heel goed amuseerde want dankzij het *mooie zomerweer* had hij massa’s plassen om door te lopen en takken om mee rond te zwieren. De dieren zelf werden soms zeer enthousiast onthaald (‘paardje’ – zebra’s etc, ‘koe’ voor alle buffelaanverwanten, ‘leeuw’, ‘eendje’ – tja, daarvoor moet je naar de zoo…) en soms helemaal niet (geitjes in de kinderboerderij, emoe’s die aan de draad staan en apen die veel te veel lawaai maken).
    Maar was toch ook wel heel geslaagde dag, was ook onder de indruk van hoe het park verder aantrekkelijk gemaakt is voor kleine en minder kleine kinderen. Moest die zoo dichter bij Gent liggen zou ik ook wel voor een abonnement durven gaan met een peuter in huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *