Annemarie toch.

Deze ochtend in de auto: Annemarie doet van boutades die kant noch wal raken. Luister ernaar en stelt u meteen ook even voor hoe ik zat te roepen naar mijn autoradio op de Coupure.

De oorsprong van de wrevel ligt bij donderdag veggie-dag, ondertussen al standaard ingeburgerd in de Gentse stadscholen en bij veel Gentenaars. Ik stel mij dan voor dat ze daar bij de boerenbond indertijd hoofdschuddend gedacht hebben “die dekselse stadsmensen toch, met hun nieuwerwetse dingskes” waarna ze grijnzend nog een varken aan het spit regen.
Maar nu heeft het intiatief zich zowaar verspreid naar de provincie. En al die stedelijkheid, als een sluipend gif, zo dicht bij eigen hoeve, dat kan natuurlijk niet zijn.

Ik vraag mij dan vooral af wat al die tuinders daarvan denken, van dat wild geroep over dat we beesten moeten eten van hun woordvoerders. Of zijn dat zo een beetje de sans papiers van het boerenbestaan, die groentenkwekers?

4 thoughts on “Annemarie toch.

  1. De Colruyt geeft onze school een heel jaar fruit (€2 per kop per jaar, geen geld dus) ipv een schelleke saucisse.
    Dat is toch al halfweg, nietwaar?
    Euh, bij ons worden er gewoonweg geen warme maaltijden verstrekt, dat is luxe.

  2. De Boerenbond verdedigt al heel lang niet meer de belangen van de modale boer, maar wel die van de agroindustrie. Alleen doen ze het de laatste tijd ietske opener dan vroeger, ochere.

  3. ik had dezelfde reflex als jij. Dan rijdt een mens eens met de auto naar het werk en krijg je zoiets te horen. Boeehh!

  4. in Ter Zake gisterenavond werd het bericht eerst een beetje genuanceerd door de grote baas vd boerenbond maar toen het gesprek verderging kon je toch goed horen dat hij het er eigenlijk volmondig mee eens was tssss… ik vraag me dan af: hij verdedigt toch ook de belangen van al die mensen die (bio)groenten etc kweken of nie? Of zijn de belangen vd vleesindustrie net iets meer waard dan die vd groenten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *