De wissel.

Aaah, wat hou ik hier intens van: de eerste dagen dat het echt een nieuw seizoen is. De eerste echte echte herfstdagen, in dit geval. Met de blaadjes die op het terras liggen en waar ik over uitglij, en de regen op de koepel, en de wind en de tv-dekentjes die opeens niet meer raar zijn (ja. stopt erover. als ik tv kijk, dan heb ik een deken nodig. Ook als het dertig graden is).
De eerste dagen lente, de eerste keer dat het echt heet is, de eerste keer dat het vriest: fantastisch. Seizoenen zouden elke maand moeten wisselen.

11 thoughts on “De wissel.

 1. Ik kijk ook altijd TV onder een dekentje, eender welk weer, en onze kleuters doen dat ook al! (alleen mijne man niet, en die snapt ook niet waarom zijn vrouw en kinders dat wel doen)

 2. sèg ik heb net een hele dag alle zomerkleren uit de kast gehaald en gesorteerd, ik wil dat niet elke maand doen zo kleerkast wisselen 😉

 3. Ik vind ze ook mooi de 3 seizoenen : de herfst laat ik even buiten beschouwing . Of toch niet : ik haat de herfst . Elke dag kan je beginnen met harken en nog eens harken en als je dat niet doet liggen die lieve bruine blaadjes tussen je boterhammen , onder je TV dekentje, zelfs op ‘t toilet komen ze je gezelschap houden .
  Als je buitenkomt riskeer je je leven , als je weer eens zo’n knoert van een tak ziet liggen denk je : oef ! Zet vooral je auto binnen of je hebt in no time een nieuw model : de eikels spelen piano op je dak .
  En toch …. ‘t is zo mooi als de zon door de bladeren schijnt , ze is zo mooi die dreef .En als er sneeuw ligt is het een paradijs ook in de lente en de zomer kan je nergens beter zijn dan hier.

 4. @zapnimf: dat was de tweede zomer dit jaar, we hadden er ook eentje in het voorjaar. en in de zomer hadden we al eens herfst, dus dit is nu ook al de tweede.

  En ik ben blij te lezen dat er nog mensen zijn die genieten van een seizoen. Iedereen keek me zo raar aan toe ik zei: ” ‘t was tijd dat we eens weer goed herfst kregen”
  En tv dekentjes zijn ZALIG!

 5. inderdaad hier ook aan zee is het verschil echt merkbaar,bijna geen stadhokjes meer,geen speeltuigen,geen kindjes geen strandzetels, veel wind, grote golven… alles heeft zijn charmes.Als het maar droog blijft zoals vandaag zodat we grote wandelingen kunnen maken.

 6. My thoughts exactly! Seizoenwissels zijn geweldig! Ik hou niet van einde winter, einde lente of einde zomer (van de herfst hou ik dan weer wel hélemaal…)! En ik zit ook bij 30 graden onder een dekentje hoor. Anders voel ik mij zo … naakt in de zetel als ik tv kijk, of dan ligt mijn boek niet zo comforabel, of dan voel ik de nagels van de kat ook veel minder als die in mijn vlees begint te klauwen..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *