Toemme.

Ik heb een kan thee, en een kerstboom op de achtergrond. Een trui met een kap, een deken en een kaars of twee. Ik heb vijftig zakdoeken, waarvan 45 nat. Mijn ogen prikken, mijn lippen doen pijn en mijn keel voelt als vreselijk clichématig schuurpapier. Ik zit in de zetel, zo dicht mogelijk bij de verwarming. En ik weet het: er zijn erger dingen, en eigenlijk is het zelfs niet ziek zijn. Morgen ben ik flink en ga ik werken, want verkouden thuisblijven is te gek, zeker in de laatste week van het semester. Maar vanavond mag ik even zagen en zielig zijn, nietwaar?

Man, zo’n kopvalling, dat is lastig zeg.

9 thoughts on “Toemme.

 1. Zeg dat wel, als ik kan kiezen tussen een verkoudheid en een griep ga ik voluit voor de griep! Veel beterschap, nog effe op de tanden bijten en het is vakantie!

 2. Niet te doen, he? Ik zit er al bijna een week mee, ge moet maar ne keer proberen een verbetermarathon te houden.

  Sinutab to the rescue, da’s zowat het enige dat helpt.

 3. Vreselijk irritant, en nog meer als ge zwanger zijt en de normale “oppeppers” zoals sinutab en dafalgan niet moogt nemen. Veel beterschap en één troost: tegen de feestdagen zijt ge weer beter!

 4. Een kop vol watten is nooit een fijn gevoel! Daarom wens ik jou veel beterschap, zodat je toch tenminste dit weekend een beetje smaak hebt tijdens Kerstavond!

  Beterschap!!!

 5. ja, kopvallingen, ken er alles van (heb mijn eerste al achter de rug) en ben nu aan het bekomen van stevig ‘plaagske’ in maag en darmen. Enige voordeel is dat zoiets wel sneller passeert maar voel mij toch maar slapkes. Courage en inderdaad, nog even doorbijten en ‘t is vakantie.

 6. dafalghannetjes mochten tijdens mijn zwangerschap wel…? ze kwamen ook af en toe straf van pas toen…
  en nu, in het formidabele vallingenseizoen.
  Veel werkmoed/-plezier!

 7. Weet je nog 11 jaar geleden ? Begonnen met een kopvalling en geeindigd op oudejaarsavond met een opname in het ziekenhuis(11dagen) , dubbele longsontsteking. Verzorg je maar goed !

 8. Opwekkend zeg. Maar ik ken de bezorgdheid van mijn zus , ze wil je alleen courage geven , zodat je tegen de feesten op de been bent en dat wensen wij je ook toe .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *