Die met de bloemkooltaart en de venkelsalade. #dzv2012

Dag twee was een succes, maar had nog beter gekunnen. Allez, het was lekker, maar te kindjesproof. En toen bleek het kindje liever pannekoeken te eten dan groententaart. En had ik er toch beter wat meer mosterd in gedraaid.

De groententaart was deze, van op ons pinterest-board. Ik deed min of meer het recept. Behalve dat ik natuurlijk het deeg niet zelf maakte maar gewoon uit het versvak haalde in Delhaize. De mosterd op de bodem: geniale zet, maar ik was dus niet kwistig genoeg vond ik zelf. Maar ik had schrik, want de tierenteyn die wij hier kopen is geen zachte mosterd, en de kleine durft eten te weigeren dat te veel piekt. Maar als u geen peuters heeft rondlopen: laat u maar eens goed gaan.
Qua kazigheid roerde ik Comté onder het eiermengsel, en strooide de rest van het zakje over de taart. Comté is de max.

Met bloemkool en comté #dzv2012

Daarbij kwam een salade. Want een quiche vraagt dat, vind ik, anders wordt het wat te zwaar en te eentonig.
Ik sneed een knol venkel in fijne reepjes, gooide er een roze pompelmoes in stukjes bij, een halve rode ui en een dressing van witte wijn-azijn en olijfolie. Daarop: geroosterde sesamzaadjes (in een droge pan, op hoog vuur. Blijf kijken, of ze zijn verbrand en ge moogt opnieuw beginnen). Topslaatje, al zeg ik het zelf.

Met venkel en pompelmoes #dzv2012

En zo dag twee ook weer een succes. Ik ben al benieuwd wat ik morgen ga koken, zeg. Het is beslist, maar ik ben het al vergeten en ik ben te lui om recht te staan en mijn weekmenu te nemen. Maar als het lekker was, hoort u het morgen ongetwijfeld.

4 thoughts on “Die met de bloemkooltaart en de venkelsalade. #dzv2012

  1. dat gaat dik in orde komen met die 40 dagen zonder vlees. Zonder internet, lijkt me, zou veel moeilijker geweest zijn. Of onderschat ik je nu?

  2. Voor de dagen-zonder-vlees-deelnemers uit het Leuvense (en iedereen die naar daar wil afzakken): donderdag 8/3 is er een kookdemo in het Oratoriënhof om 19u30 met tips en tricks om de veertig dagen door te komen (en vooral ook met proevertjes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *