De kriebel.

Met het eerste straaltje zon en het gekwetter van de vogels in de spar achter ons terras verschijnt het elk jaar opnieuw: mijn jaarlijkse huishoudkriebel. Ik zeg jaarlijkse, en ik bedoel jaarlijkse. Het is dus een kwestie van deze kriebel nuttig aan te wenden, want als ik hem nu negeer is het weer voorbij tot in maart 2013.

En dus mest ik kasten uit. U hoeft dat niet letterlijk te nemen, maar zo heel figuurlijk is het ook weer niet. Mijn huis is meestal netjes, maar gelieve de kastdeuren niet open te trekken, weetwel.

Dit jaar heb ik een extra motivatie: eind maart houden we een garageverkoop in haar garage. Alwaar u bijvoorbeeld uw keuze zult kunnen maken uit een stapel nooit gedragen jeansbroeken-van-dure-merken. Gewoon omdat ik te vaak denk: oeh, ik zal wel vijf kilo vermageren, en dan kan ik wel in die broek. Silly me.

4 thoughts on “De kriebel.

  1. Ik had vandaag ook goesting om uit te mesten. Maar dan toch weer niet, uiteindelijk, want ik had toch iets meer goesting om andere dingen te doen. Volgend weekend hopelijk wel, want volgende zaterdag ligt al eventjes vast als ‘zolder uitmest dag’… En oeh, tof, garageverkoop doen!

  2. gouden tip. wij zijn begonnen! voor alle dagen dat er in ieder geval 1 van ons niet werkt, 4 kastjes per week wordt het dus in ons geval.

    ik zoek nog naar een manier van verslaglegging, want ik denk dat dat wel motiverend werkt, maar om iedereen nou in mijn kasten te laten kijken..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *