we love de feniks.

Veel te schrijven en te vertellen, over de laatste paar dagen, maar eerst even dit. De coolness van Mira’s school samengevat in iets meer dan 4 minuten.

Of zoals ze zelf zeggen:
Een lipdub is een videofilmpje op een lied dat in één keer wordt opgenomen. De camera gaat van interactie naar interactie terwijl het liedje ‘gelipt’ wordt. Achteraf word het geluid verwijderd en wordt de originele muziek in de plaats gezet. Daarbij moet de synchronisatie tussen lippen en muziek goed zijn.
Met deze lipdub toont De Feniks zich in z’n zotste kant, in z’n multiculturele, diverse & heterogene kant. Maar vooral willen we tonen dat we allemaal samen veel meer zijn dan een optelsom! Dat we samen onze school maken tot wat het is.
Een denktank van 16 leerlingen uit 4 bovenbouwklassen werkten samen en bedachten deze lipdub op een zelfgekozen nummer. Het werd met de ganse school twee keer uitgevoerd. Het is niet perfect, maar daar gaan we niet voor. Het moest vooral leuk blijven en dichtbij wie we zijn!

De hele school, hoor ik u vragen? De hele school. Zowat al onze buurmeiskes zijn te zien, en check out dat schoon kindje met haar geel giletke, op 2min28. She rocks da house, die van ons.

20 thoughts on “we love de feniks.

 1. Dat is duidelijk een school met een hart. Het lijkt “poepsimpel” maar probeer die sfeer eens met een hele school te bekomen, chapeau mensen van de Jenaplan school.
  ‘t Is net of Mira al maanden naar school gaat: ze zit daar enthousiast mee te doen ,grappig.

 2. Ja zo te zien voelt ze zich goed op die school, niet te zien dat ze nog maar 14 dagen dagen naar school gaat. Maar ja als ze een beetje van haar ouders heeft hé

 3. Zat ik ook nog maar op school! Deze school dan toch. Keitof gedaan en super dat enkele leerlingen de hele groep meekrijgen!
  Ik heb de hele tijd zitten lachen en genoten.

 4. Big Smile! en ik ken die kinderen niet eens! Moest ik ooit een school gaan uitkiezen, zou zo’n filmpje me duizend keer meer overtuigen dan alle mogelijke statistiekjes. Dat ze daar goed zit, die flashy gele van ulle!

 5. Een tof projectje om samen aan te werken. Een lipdup hoeft niet altijd in één take te gebeuren (meerdere takes vraagt meer montagewerk, maar dat zou de synchronisatie en het resultaat wel ten goede komen hier).
  Mira deed het fantastisch!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *