Vandaag.

* Vandaag was de dag dat mijn dochter voor het allereerst geen middagdut deed. Dat was te stom, namelijk. Als een kind al uren als een slappe vod in de zetel voor televisie hangt, dan steekt ge die niet in haar bed om te dutten. En al helemaal niet als ze vlak voor het normale dutjesuur de halve living ondergekotst heeft.

* Vandaag was de dag die begon om 00.02 met een huilend meisje, en een eerste dosis junifen. Het was de dag van hangerig van bij het opstaan, van koorts die de hele ochtend bleef. Van een afspraak bij de huisartsenwachtpost. Van een vermoedelijke virale infectie-diagnose.

* Vandaag was de dag van afwisseling. Van slappe vod naar hyperactief naar slappe vod. Van alles onderkotsen naar met smaak een toastje eten en chocoladekoekjes. Allemaal dankzij junifen. Junifen is god.

* Vandaag was de dag dat mijn lief deed voor haar wat hij doet voor mij als ik ziek ben.

Wie ziek is, krijgt een priveconcert.

* Vandaag was de dag dat mijn kleine voor het eerst cola dronk. En ze het niet wist. Wegens in een ondoorzichtige drinkbeker gedaan en “medicijndrank” genoemd.

* Vandaag was zowat de hele dag in de zetel, voor televisie. Van mijn hart in duizend stukjes door dat gloeiend warme lijfje tegen me aan.

* Morgen is de dag dat mijn dochter voor het eerst een schooldag gaat missen omdat ze ziek is.

7 thoughts on “Vandaag.

  1. ha ziek zijn was hier ook de eerste keer cola drinken..; helaas had ik niet het geniale idee zoals jij om dat medicijndrank te noemen..; maar bon de kleine man verbindt cola nu wel aan ziek zijn gelukkig. (als ik ziek ben moet ik cola drinken zonder spuit van dr shari hé mama :-))
    Veel beterschap voor Mira.

  2. Eigenlijk maken ouders hun kinderen toch wel wat wijs hé: de paashaas, sinterklaas, cola als medicijn, … Als ik ooit kinders heb, dan ga ik al die moederposten herlezen om inspiratie op te doen 🙂
    Los daarvan: een dikke beterschapsknuffel voor Mira, hopelijk huppelt ze weer snel rond!!

  3. Ziek zijn is nooit leuk. En als je als mama je kindje dan zo koortsig tegen je aan voelt, dan heb je het wat moeilijker uiteraard. Maar wat tof dat papa zijn gitaar heeft boven gehaald en voor de vrolijke noot zorgde!

    Knap maar gauw weer op, kleine meid!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *