Langs de Vlaamsche wegen.

Na anderhalve week stagebezoeken, in Oost- en West Vlaanderen, kunnen wij u enkele weetjes over het onze vlakke land aan de hand doen.

Bakkerij Van Hecke en bakkerij Aernoudt hebben werkelijk in heel Gent winkels. Meestal dicht bij elkaar, ook. Ziet u de één, binnen de tien minuten ziet u de ander.
– De N37 tussen Aalter en Tielt is veruit de vervelendste weg ooit. Vol landbouwvoertuigen en trage vrachtwagens en nét te druk om voorbij te steken. Dat resulteert in minutenlang telkens even uitwijken om te kijken of u voorbijkunt, en dan toch weer inschuiven in de rij. Als u er voorbijraakt is er een korte euforie. Tot u na een halve minuut achter de volgende tractor zit, natuurlijk.
– Uit witte camionetten wordt vanalles gekegeld. Papieren zakdoeken, sigaretten, bananenschillen of vanmiddag: een volledige zak MacDonalds-afval. What’s that all about, peoples?
– The Loop, aan de ikea, is voor mensen van mijn kant van de stad de beste uitvinding ooit. Leve de R4!
– Als er een bord staat dat u de baan niet mag kruisen, maar dat is de gemakkelijkste manier om naar de oprit van de autostrade te geraken, dan kruist de Vlamink de baan. Voila.
– Als u tegels, gordijnen, een auto, een velo, laminaat, bouwgrief, een koud buffet of tuinplanten nodig hebt: provinciale wegen zijn uw way to go. Ook voor meiskes achter de ruit, trouwens.
– Als u de dampoort moet passeren voor 9h ‘s ochtends of na 15h ‘s namiddags: reken een half uur extra tijd. Er is iets met beurtelings verkeer. En veel mensen die niet met de auto kunnen rijden.
– Ik ben zo blij dat ik geen vertegenwoordiger ben. Zo blij.

6 thoughts on “Langs de Vlaamsche wegen.

 1. Wees dan ook maar blij dat je geen Vlamink bent die IN Aalter woont én in TIELT werkt 🙂 Ik ben dus in tegenstelling tot nobutterfly iemand die niet graag op de N37 rijd en dat helaas dagelijks moet doen 🙂

 2. Wel wel, al bij al viel dat nog mee.
  Ik kan je uit ervaring vertellen dat het rood in de verkeerslichten in Brussel (en ook meer en meer overal te lande) een andere indicatie aangeeft dan “stoppen”, het betekent doorgaans… “er kunnen nog zeker drie wagens doorrijden voor het echt op stop staat”.
  Verkeerstekens en witte lijnen zijn “ornamenten”. Als je sneller bent door rechts in te draaien waar het niet mag, dan doe je dat maar, ook al mag dat niet en onstaat daardoor een toeterende file na jou.
  Wat je ook eens moet proberen : Brussel-Aalst (of omgekeerd) via Asse. Geen tractor in de buurt, maar echt rijden kun je er ook niet.

 3. Dat heb ik ook altijd na een periode met veel stagebezoeken, blij zijn dat ik geen vertegenwoordiger ben.

  Wel leuk is de beloning na een lesbezoek, ik weet niet waarom, maar de HM in Roeselare heeft precies beter gerief. En ik heb zo’n lijstje met allemaal kringwinkels en die bezoek ik dan. Superschoon nachtkast/rekje gevonden in Avelgem voor 4 euros, een retroweegschaal in Diksmuide, … Westvlaamse kringdingschatten zijn de max.

 4. rijden is elke dag een avontuur vind ik. Laatst werd ik uitgelachen door een duo glazenplaatsers in een camionette omdat ik aant meezingen was met Buddy Holly van Weezer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *