Wij ook! Wij ook!

We gaan daar eerlijk in zijn: ik had die vuijlstekes nooit hun aannemer aan de hand mogen doen. Stijn is een chiromaat van vroeger van mij, dus ik had slimmer moeten zijn en eerst onze eigen verbouwing doen. Maar neen, ge zijt vriendelijk, en ge raadt de mensen iemand aan, en dan blijkt dat het allemaal veel meer werk is dan voorzien. En ondertussen zit gij uw nagels af te bijten omdat ge de volgende op de planning zijt en vreest dat ze nog dertig jaar werk gaan hebben bij hen. Minstens.
Maar kijk, alles kwam goed, en vandaag is de artenova-posse bij ons gestart. Dus kunnen wij ook eens van verbouwingsblog doen!

Zo hebben we onze derde verdieping gekocht, in 2007. Samen met de rest van het huis, natuurlijk, maar we hebben de boel daarboven altijd een beetje genegeerd.
Er waren twee kamertjes: een donker en een bleek. En een overloop. Deurtje, deurtje, muurke, muurke. Kotterij, quoi.

Darkroom, 2007

kleine kamer 1, in 2007

Op een overmoedige zomerdag in augustus van dat eerste jaar besloten we in de bleke kamer een plafond uit te breken.
In battledress

Voornamelijk om eens te zien wat eronder zat, was dat. Want stel u voor dat pakweg de balken rot zijn en ge dat niet weet en al. Maha.

Stof. Overal Stof.

Daarna lieten we de hele handel zoals het was. Werk genoeg elders, en het was niet alsof we die extra kamers echt nodig hadden. De bleke kamer werd een rommelkot, de donkere een properder rommelkot/logeerkamer, hier ook wel bekend als Fokke’s kamertje, naar onze occassionele inhuizige Hollander.
Toen we recent besloten eindelijk de gang (stofboel met afgekapte muren van het injecteren, ook al vijf jaar) en de badkamer aan te pakken (eighties bahama-beige. google het en ge verstaat mij.), leek het een goed idee meteen ook het vage derdeverdiep-masterplan uit te voeren. Eerst dachten we alles te laten doen, maar dat bleek niet haalbaar zonder het verkopen van meerdere vitale organen op de Russissche markt. En dus braken we af, de laatste maand. Met ons drie: mijn lief, mijn pa en ik. Stof, stof, overal stof. En toen deed mijn papa de elektriciteit. Alle muren en plafonds zijn er dus uit, het derde verdiep is één grote ruimte. Het wordt een ruime kamer als het klaar is, en een berging. En sinds vrijdag staat alles dus klaar voor de professionals.

kijk, we hebben al nieuwe elektriciteit dankzij mijn papa.

Vandaag werden de profielen geplaatst, en de eerste plafondplaten.

kijk! dat is een nieuw plafond!

En zo werden de opbouwwerken dus echt gestart. Volgens mij gaat dat rap vooruit gaan, nu. Juist é, Stijn? *grijns*

(Meer foto’s, alhier)

6 thoughts on “Wij ook! Wij ook!

  1. geen gegoogel nodig, ook wij hebben – toppie! – een eighties bahama beige badkamer. waarlijk een plezier om naar te kijken.

  2. Wij hadden die vroeger ook zo’n bahama beige badkamer weet je nog? ‘t Zal mode geweest zijn toen .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *