Verlangen.

Het was bij hem dat ik het laatst las. Dat er vroeger precies van die periodes op het werk waren dat alles wat rustiger was en een mens eens wat kon recupereren. Ook hier is dat de laatste jaren niet meer zo.
Vroeger zei ik altijd: “mijn eerste semester is pokkezwaar, maar vanaf februari is het rustiger”. Ik zeg dat nog altijd, maar het klopt niet echt meer. Ik vind ondertussen dat eerste semester beter te doen: een vol rooster, maar vooral lesgeven. En lesgeven is intensief, maar wel afgebakend.

Semester twee gaat van examens (januari) over naar drukke lesweken (februari). En dan naar stages (maart april), studiefiches (april mei) studiedagen en examens voorbereiden (mei) naar taken verbeteren (ook mei) tot examens afnemen en corrigeren, delibereren, proclameren en van feedback voorzien (juni). En ondertussen probeer ik af en toe naar adem te happen. Dat lukt nog net, maar het hele proces wordt wat bemoeilijkt door het laagje bouwstof overal hier in huis. *kuch*

Ik heb vakantieverlangen, mensen. Intens vakantieverlangen. Doe mij wat strand, een kindje dat ruikt naar zonnemelk, een curverbox water op mijn koer om in te spelen en een boekje. En lange avonden op mijn terras. Zonder trui en zonder wekker de volgende dag.

3 thoughts on “Verlangen.

  1. Ha, ik snap je helemaal. Na 5 jaar bij mijn huidige werkgever begin ik echt te snappen dat 24 verlofdagen op een jaar veeeeeel te weinig is. Omdat er eigenlijk tussendoor geen echt mentale rustpunten meer zijn.

  2. Je hebt gelijk, de eerste (ik denk zo’n 15 jaar ) dat ik les gaf in een goede school met 1200 lln. en alles vlot ging; hadden wij tijdens de springuren tijd om te kletsen, te breien,te haken, ik maakte op school een groot tafelkleed met kruisjessteek, er werd gelachen, uitgegaan met de collega’s .Hopelijk komt die tijd terug en stopt men eens met altijd maar MOETEN !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *