Duplo stuurt een cadeautje.

Een tijdje geleden had ik jaloers gelezen op allerlei blogs over de Lego Friends die de mensen met grotere dochters mochten uittesten. Ik vond het toen jammer dat mijn eigen Mini nog te klein is voor dat soort speelgoed, want manman wat was ik zelf vroeger fan van Lego. Hele dozen vol, uren mee gespeeld. Ik kijk al uit naar de dag dat Mira mijn Lego kan ontdekken, dat ik weer huisjes en steden kan bouwen zonder dat dat geheel belachelijk is, zo als volwassen mens. Maar ik had er mij dus bij neergelegd dat ons gezin daar nog te jong voor is.

Enter een mailtje van Marie, die vorige week vroeg of we misschien eens iets wilden uitproberen dat wel voor Mira’s leeftijd geschikt is: de Duplo Creative Sorter.
Ja dus.

Duplo uitpakken

Gisteren werd het pakje net voor bedtijd aan huis geleverd en de mevrouw de dochter wilde alvast geen televisie meer kijken, maar enkel met haar nieuwe blokken spelen. En deze ochtend moest de Duplo mee aan de ontbijttafel om olifanten te maken.

Lego Creative Sorter Zij is bijzonder enthousiast, en ik eigenlijk ook: het speelgoed zit goed ineen, zegt de kleuterjuf in mij, vooral wegens de verschillende opties, die elk hun eigen leeftijd en motorisch / psychomotorisch niveau hebben.

De bovenkant van de doos, dat zijn steekplaten voor de jongste peuters: vormen herkennen en door de gaten in de doos passen. Elk dier heeft ook een eigen kleurgroep, die terugkomt in de platen, wat de sorteervaardigheden stimuleert. De steekplaten zelf dienen als puzzelbasis om dieren te maken (mira’s favoriet, op dit moment) en deze basis kan dan mooi de overgang maken tussen plat (dus op tafel) vormen maken naar echte driedimensionele dieren. Die van ons kan dit al, mits een beetje hulp. Zelfstandig lukt voorlopig niet, maar daarvoor is ze nog wat jong. Maar dat komt wel, en als ze dan nog ouder wordt kan ze op basis van de prentjes gewoon de dieren nabouwen.

De Creative Sorter lijkt mij dus een stuk speelgoed dat jarenlang kan meegroeien met je peuter en kleuter, wat op zich altijd mooi meegenomen is. Duurzaam speelgoed dat lang meekan: wij zijn daar fan van.

Merci, dus, Lego, voor het cadeautje. We gaan daar nog lang van genieten!

11 thoughts on “Duplo stuurt een cadeautje.

  1. o leuk zeg! ik weet meteen wat de sint hier zal brengen voor dochterlief :-). Al zal mijne zoon dat meteen aanslaan denk ik, hij is heel erg duplofan.

  2. Weet je of ze nog testers nodig hebben? Ik heb er hier eentje van 3 en eentje van 1 die graag testen. Kunnen ze meteen eens nagaan hoe battle-proof de Creative Sorter is.

  3. Hier hebben ze hem vandaag ook getest en goedgekeurd. Velen dank voor de pedagogische achtergrond, als ik me nog eens een slechte moeder voel zet ik hen de doos nog eens voor, dan mag ik meteen het hokje ‘werk aan hun ontwikkeling’ van die dag afvinken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *