She will be a comedian.

De dochter kent onze voornamen, al maanden. Of jaren, zo lijkt het wel. Ze roept ons bij naam als het niet rap genoeg vooruitgaat en heeft het soms over papa henk en mama i. in gezelschap, als ze het onderscheid wil maken met mama’s en papa’s van andere kinderen.

Enfin. Ze weet het dus. Dat moet u weten voor deze conversatie aan de ontbijttafel.

– *wijst* Jouw naam is i. (insert mijn volledige voornaam en familienaam)
– Moh, Mira, dat is juist. Dat jij dat weet zeg. En wat is papa zijn naam?
*ze denkt na*
– Het is hetzelfde als bij jou. Mira ….
– Rijckaert! Rijckaert!
– juist, jong. En wat is dan zijn volledige naam? Plak er eens zijn voornaam aan?
– Ik weet dat niet.
– Maar jawel, jij weet dat wel. Je zegt het zo vaak.
– Ik weet dat niet.
– Jawel, wat zeg ik tegen papa als ik niet papa zeg?
*vette grijns. de kapoenigheid druipt ervanaf*
– Schatje. Schatje Rijckaert.

14 thoughts on “She will be a comedian.

  1. Zaaalig! Wij krijgen de voornamen enkel in tijden van: hallooo, ik ben wakker en niemand reageert als ik mama, papa, moeke of opa roep… dan maar aan de voornamen beginnen!

  2. Haha, krijg ik ook af en toe als antwoord als we in mijn (kleuter)klas rond thema’s als moeder-en vaderdag werken. En ik een gesprekje voer rond die hun voornamen. Papa’s die schat heten en mama’s die zoet heten. Andere genante info krijg ik er ook soms bovenop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *