En ondertussen tussen haakjes.

En ondertussen is het zaterdag 23 juni en stelt uw dienaar tweedezits op, na een (wat heet) eerder hectische week.

Er werd een vloer uitgebroken en uitgegraven (de papa en wij), examens afgenomen en verbeterd (ik), gevloekt op een bouwput (ik), een houten vloer afgeschuurd (hij), rioolbuizen vervangen, een WC en een hoop radiatoren afgekoppeld (de professionals), een gang geplakt (ook professional), vijf bachelorproeven verdedigd (de studenten, ik luisterde), PMV-projecten getoond (nog de studenten, ik beoordeelde), een houtenvloer in de loog en de olie gestoken (ik), een beetje gehuild (ik), try-outs voorbereid (hij), try-outs gespeeld (hij), een chappe gelegd (professional, zijt ge zot, dat kan ik niet), punten ingevoerd (ik), nog een beetje gehuild (ik, weeral) en gedroomd van hoe dat ook al weer voelde, een proper huis (iedereen). Ik heb ook zes machines was gedraaid omdat mijn mama gezegd had “zal ik anders eens een strijk doen”. En tussendoor heb ik (soms eens) geademd en (af en toe eens) een paar uur geslapen.

De komende dagen zijn er van deliberaties, proclamaties en feedback, maar ook: uit met de oude badkamer, leve de nieuwe badkamer. En nog meer stof. En nog meer plakwerk. En misschien ook een vloer. Maar zeker: een bleiting of vijf. Misschien zes.

9 thoughts on “En ondertussen tussen haakjes.

  1. Maar Fannieken toch, dat hoort er toch bij dat bleiten, hoe vermijdt ge anders een oogonsteking van al dat stof?! En daarbij, dat lucht op jongske. It’s the only way to survive verbouwingen. Ik ben – periodiek weliswaar – ook al bijna 2 jaar aan het bleiten. Zal binnenkort er eens een sympathie-traantje voor u tussengooien. Alvast een mooi en gezellig resultaat gewenst!

  2. De laatste loodjes zijn altijd het zwaarst! Courage! Nog 1 week. Dan is het vakantie. de zomer moet qua weer toch ooit wel eens beginnen! En de rust zal dan als vanzelve terug komen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *