Visitekaartjes. Gelijk de grote mensen.

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van een juffrouw. Of ik eens een T-shirt wilde maken bij vistaprint en de service eens wilde testen. Ik zei ja, en toen ging ik kijken op de site en zei neen. Aangezien het lief en ikzelf allebei geen T-shirts in het beschikbare model dragen. Na mijn neen kwam de vraag of ik dan in de plaats misschien visitekaartjes wilde maken.

Hell yeah. U gaat dat misschien stom vinden, maar ik heb dat niet, visitekaartjes. En ik vind dat ongelooflijk volwassen. En nu heb ik er wel, dus ben ik opeens een grote madam. Als u mij nog eens tegenkomt zou het kunnen dat ik u eens mijn kaartje geef. Gewoon omdat ik volwassen ben.

visitekaartjes

Ik maakte twee soorten: eentje voor ons twee samen, eentje voor het lief, omdat die dat soms wel nodig heeft. 25 stuks van elk, 5,49 euro voor de gewone, 10,23 euro voor de soort met het logo. Daarbij kwam dan nog BTW en verzendkosten. Funny thing, trouwens: 4,78 euro voor de langzame verzending (dat is 21 dagen), en voor een veelvoud van dat bedrag kunt u de verzendtermijn verkorten. Omdat ik 25 euro verzendkosten voor een bestelling van 15 euro wat overdreven vond, nam ik langzaam. En dus kreeg ik mijn kaartjes begin deze week, voor een totaal van 20,5 euro. Ik heb er geen idee van of dat duur is, of goedkoop. Want ik had tot voor kort dus nog nooit visitekaartjes gehad.

De kaartjes zelf vind ik mooi en goed gelukt, de website zelf werkt handig en is compleet dummyproof (ik was op 15 minuten klaar met beide ontwerpen), maar het aanbieden van allerlei extra’s (briefpapier, visitekaartjeshouders, watnogmeer) bij de bestelprocedure zorgde ervoor dat ik het gevoel had dat men mij en passant meer geld afhandig wilde maken. Een beetje zoals er bij de kassa in den delhaize al die lekkere snoepen (en sigaretten. mmmm, sigaretten) staan, maar dan virtueel. Ik ben nogal aan: ik heb enkel dat nodig, laat mij gerust, maar misschien vinden andere mensen dit net added value.

Voor de rest is vistaprint nu de nieuwe vriend in mijn mailbox. Een beetje zoals de fotowebsites waar ik jaren geleden eens prints bestelde, de online outletstores die ooit van mijn klandizie mochten genieten en die gasten van de roddelwebsite die mij blijven bestoken met hun nieuwsbrieven: allemaal in hetzelfde bedje ziek. Sinds 7 juni ontving ik 15 mails van vistaprint. Als ik binnen de 48 uur bestel nu, bijvoorbeeld, zijn mijn verzendkosten gratis. Maar ik heb nog visitekaartjes, voorlopig en laat dit een tip zijn voor al deze online services: als ik één mail om de twee weken krijg, dan lees ik die waarschijnlijk. Als ik er om de twee dagen één krijg, dan markeer ik die automatisch als gelezen en gooi weg. Just saying.

5 thoughts on “Visitekaartjes. Gelijk de grote mensen.

  1. vistaprint heb ik in junk gegooid gewoon omdat die teveel sturen en ik dus al niet meer naar de site wou gaan maar moo.com heeft super-leuke designs

  2. Zoals hierboven kan ik ook moo.com aanraden. Leuke formaten, mogelijkheid om toffe printjes/eigen foto’s op de achterkant te zetten, altijd leuk verpakt, zeer betaalbaar …

  3. Yup. Vistaprint levert wel mooi werk maar laat je dan nooit meer los. Maar vooral de verzending is erover! Ze geven een viertal opties, maar de snelle verzending (3 dagen…) is overdreven duur.

  4. tiens, ik die dacht dat je op bepaalde sites gewoon gratis zo’n kaartjes kon laten maken…uiteraard staat er dan ook massa’s spam tegenover…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *