Mama-tijd.

Of ik zin had om eens langs te komen, mailde ze. Een massage van een uurtje, en dan er eens over bloggen. Eender wat, want ze was toch behoorlijk zeker dat ik het leuk zou vinden. Terecht, zo bleek, want na een aangenaam gesprekje en een heerlijke massage kwam ik vrijdagvoormiddag helemaal doezelig en relax bij haar buiten. En laat dat nu net de bedoeling geweest zijn.

Fran, gezondheidsconsulente en zelf mama van drie, heeft in Merendree (net naast Drongen, laat u niet afschrikken) mam-me time, en is gespecialiseerd in alles wat een moeder zou kunnen nodig hebben, zorgsgewijs. Het uitgangspunt is dat van moeders een boel dingen verwacht worden en dat we onszelf al eens durven vergeten, maar dat het allemaal zoveel gemakkelijker gaat als we ook goed voor onszelf zorgen. De kern zijn de massages, met aromatherapie of zonder, maar u kunt er ook voor andere dingen terecht. Geen dokter, osteopaat, of vroedvrouw, natuurlijk, maar een soort aanvullende zorg. Zo heeft Fran advies bij borstvoeding, voedingsadvies en stressmanagment en is er een webwinkel met allerlei verzorgingsproducten. Binnenkort is er ook een workshop rond zelf verzorgingsproducten maken (ik citeer uit ons gesprek: ik zou nooit iets op mijn vel smeren dat ik niet durf opeten) met aansluitende ladies-lunch.

Maar de massages dus. Deze dame heeft gouden handen, mensen. Ik kreeg een volledige lichaamsmassage, maar er kan gewerkt worden aan specifieke klachten. Je kan bij mam-me time ook terecht voor zwangerschapsmassage en baby-massage (die je daar kunt aanleren). Vrijdag en gisteren was ik even wat verbolgen, wegens toch wel wat pijn in mijn rug. Maar guess what: vandaag voelt mijn dekselse rug veel beter dan de maanden voor de massage. Een beetje een reactie dus, de afgelopen dagen, maar sinds vandaag voel ik het effect echt heel goed. I’ll be back, al was het maar omdat zo’n uurtje af en toe alleen uw eigen lijf laten verzorgen vreselijk veel energie geeft.

2 thoughts on “Mama-tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *