Hof.

Dit huis zit zo diep onder mijn vel, ondertussen, u heeft daar geen gedacht van. Ik zie ons nog altijd staan, hier in de living, duizelig wordend van de psychedelische vloer en de hand schuddend van een gladde immo-man. Zes uur nadat we het voor het eerst hadden gezien. Onze ouders met krop in de keel erbij, wij een beetje onwennig en vooral overrompeld.

Het was liefde op het eerste gezicht, maar met voorbehoud. Er waren evenveel dingen mooi als lelijk aan het huis. En het had geen tuin. Nu, ruim vijf jaar later, kunnen we eindelijk zeggen dat alles hier mooi is. Nog niet afgewerkt, en vaak maagdelijk wit en niet gedecoreerd. Maar wel mooi. We hebben daar keihard aan gewerkt. Wij, onze ouders, andere mensen. Veel voor gespaard. Veel centen aan uitgegeven. Maar content, gasten, content.

Maar dan. De “En het had geen tuin”.

Dit was vorige zomer.

Day 66 - er zijn slechter plaatsen om de avond te zien vallen

Dit is nu.

goeiemorgen, tuin!

Zoals alles bij ons: er is nog veel werk aan, maar we geraken er wel. En content man, content.

10 thoughts on “Hof.

 1. Amai! Ik kan het geloven. Je had me er ooit over verteld, maar ik wist niet dat het effectief al in orde was. Zalig!

 2. Ik ben blij voor jullie!

  Wij hebben het niet gekund. Wel getwijfeld, of we eraan zouden beginnen: een nieuwe keuken, de zolder extra isoleren en inrichten, de plafonds isoleren en verlagen. Maar we zijn er niet aan begonnen. We hebben het huis ingeruild tegen een ander, het zal nog niet diep genoeg onder mijn vel gezeten hebben. 🙂

  Geen spijt van. Het is hier ook goed wonen. Een bouwwerf en ik, dat gaat niet goed samen.

  Maar ik kan me voorstellen dat je extra trots bent als je weet: dit hebben we zelf (of met hulp) gedaan.

  Ik ben benieuwd naar meer foto’s!

 3. Amaai , het is veel groter dan ik dacht . Ik vermoed dat één van de eerste groenten die je gaat zetten rabarber wordt .Je kan hier stekken krijgen hoor.Als die mannen grond opvoeren , vraag misschien om een camion goede aarde te storten dan wat verticuteren en je hebt een goede start voor alle planten ,kruiden enz.
  Jullie hebben echt geluk gehad dat je dat er kon bijkopen het verhoogt heel veel,de waarde van het huis!

 4. Wij hebben zo intussen foto’s van pakweg 37 jaar ploeteren en content zijn en hoe meer we ze bekijken, hoe contenter we worden en hoe zotter de wildwestverhalen over “weet-ge-nog-toen-we…”

  Dat wordt wreed goed, dat zie ik zó!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *