He’s joking, right?

Wij naar de Ikea, de dochter en ik. Geniaal plan op een lege woensdagmiddag, echt. Eerst op het gemak een ijsje eten en in de zetel hangen, daarna wat spelen in de kinderafdeling en tot slot met de kleuter in de kar de –beperkte– boodschappen doen die ge nodig hebt. In ons geval: een kader voor de oude affiche die we deze week kochten in het tijdreisbureau.
Tegen dat we buitenkwamen, arriveerde de vader ook na een lange dag. Soms kent mijn efficiëntie namelijk geen grenzen, zeker gedreven door de krachtige motor die mijn luiewijvengedrag placht te zijn: ik had beslist dat hij in het passeren ook maar bij ikea moest stoppen, en dan was het avondeten meteen geregeld. HA.

Ballekes gegeten, en daarna zei ik: kom, geef mij uw ticket, ik ga die parkeerkaartjes valideren. Waarop hij weigerde en meeging, want “als die verwisseld geraken dan geeft dat problemen”

Daar. Mijn lief beweert dus dat een parkingticket gekoppeld is aan een auto. Iets met de massa van een auto die gemeten wordt en die dan aan de code wordt gekoppeld, zodat ge niet met andermans ticket buitenkunt. Want uw auto wordt gescand. Zegt hij. Hij vertelde het met stellige serieux, en ik geloof er niks van. Ongeveer 80% van wat mijn lief met stellige serieux verkondigt is namelijk klinkende onzin.
En ik _weet_ dat het niet waar is. Maar hij argumenteert zodanig dat ik ga twijfelen en dan toch begin op te zoeken op het interwebs of het toch niet klopt. En ik _weet_ dat net dat zijn bedoeling is. En dat hij dat grappig vindt.

Maar toch. Dat klopt toch niet eh, van die gekoppelde parkeerticketjes, interweb?

24 thoughts on “He’s joking, right?

 1. tuurlijk klopt dat, van die massa. Want NIEMAND rijdt buiten met zware meubels in z’n koffer, of eet teveel gehakballekes, dus het gewicht van de auto’s blijft altijd exact hetzelfde. Tuurlijk datte.

 2. Mijn broer had vroeger een truc met parkeren op de luchthaven van Frankfurt waar hij voor zijn vakantie zijn auto binnenreed en dan vertrok, en na zijn vakantie een valies op twee van die karretjes legde, de parking daarmee binnenreed alsof het een auto was, om dan binnen het kwartier buiten te rijden met zijn echte auto en dat recentere ticket, als het dus nog gratis is.

  Dus het klopt niet.

 3. Wij hebben dat al gedaan, ticketjes omgewisseld, en dat was geen enkel probleem.

  Haha Maartje, eentje om te onthouden!

 4. ‘t is nog beter peins ik: de slagboom gaat alleen maar omhoog als het gewicht van uwen auto met minstens x % gewicht aan ikea spullen verhoogd is 😉

 5. Zalig grappig spelleke van uw lief! En zalig grappig verhaal van Maartje! Tuurlijk klopt het niet, maar twijfelen is ook maar menselijk he i. Mijn papa heeft mijn eigenste mama zo ooit eens 3 kamions (jawel, 3) brandhout verkocht, en plein serieux. Schuddebuiken!

 6. maar als je buiten parkeert, zoals wij met onze remorque vaak doen. dan kom je bij t buitenrijden helemaal geen slagboom tegen. Het idee van die ticketjes is gewoon een grote mop van Ikea dus.

 7. En stel dat je dan zou willen ‘frauderen’ en buitenrijden met het ticket van iemand anders, hoe moet die iemand anders dan buitengeraken? Het gaat er toch gewoon om dat er een gelijk aantal auto’s en ticketjes moet zijn…

  Trouwens: betalen om te parkeren aan de Ikea? Da’s toch ook in Gent alleen precies… (Kan me niet herinneren dat ik ooit betaald heb in Aartselaar, Zaventem, Luik of Heerlen.)

 8. als je je ticket laat valideren aan de kassa is het gratis hoor… ‘t is gewoon om te vermijden denk ik dat mensen uit kantoren uit de buurt (waar te weinig parking is) de parkeerplaatsen bij ikea een ganse dag komen bezetten dat ze dat systeem met ticketjes doen in Gent

 9. Ik ken de parking van de Nikea niet, maar op Schiphol is het wel degelijk zo: nummerplaatherkenning bij het binnen- en buitenrijden. Heeft mij al eens uit de penarie gered: kaartje kwijtgespeeld, en gewoon naar de kassa gegaan om nieuw ticketje te krijgen, ipv (zoals in Zaventem) een belachelijk hoog forfait te moeten betalen…

 10. Hij heeft u gewoon een ferme blaas in uwen nek gedraaid 🙂 Ik zou nu denken dat je dat met zijn beroep nu toch al voelt aankomen. Maar blijkbaar kan hij je nog zo geloofwaardig beetnemen! Schitterd gewoon! 🙂

 11. Ik heb ook eens mijn ticket kwijtgespeeld en sloeg al in paniek en dacht dat ik van alles zou moeten bewijzen van auto enz maar aan de kassa kreeg ik een nieuw gevalideerd ticket.

 12. Wat Jan zegt klopt, je kan de Ikeaparking ook gewoon verlaten zonder de slagbomen te passeren. Rij van binnen naar buiten en dan naar de uitgang in de achterste hoek.

 13. Tuurlijk klopt dat niet: ik raakte laatst, en samen met mij nog enkelen, niet buiten. Slecht ticket, zo bleek. Ik kreeg gewoon een ander aan de ingang en kon zo buiten. En het klopt inderdaad dat je langs de buitenparking helemaal links geen ticket moet gebruiken.

 14. Toen ik eergisteren je verhaal las, vond ik het wel grappig dat je twijfelde. Maar ik heb uwen vent daarnet gezien bij de try-out van zijn nieuwe show en zo grappig dat hij is! Nu geloof ik zonder twijfel dat hij u iets op de mouw kan spelden 🙂

 15. Ik zou uw schuifje met “goedgelovigheid” een klein beetje naar beneden zetten. 🙂
  @Maartje: en met een bakfiets lukt dat ook!

 16. Goofball: er is geen geld, t is gratis, je moet dat ticketje gewoon valideren.

  En natuurlijk mag je die omwisselen 🙂
  Maar ik ken het gevoel, als iemand iets met genoeg overtuiging zegt zou je nog aan je eigen naam beginnen twijfelen he…

 17. Wat een leuke visie! Ik ik vind dat je gelijk hebt. Je kunt ook mesnen indelen in bewust en onbewust (en alle gradaties daartussen). Heb je ook meteen alle mesnen onder e9e9n pan. Maar ben je af van de dodelijke etnische keurslijven en angsten.GroetFati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *