Week van de Friet.

Dat het week van de friet is, kwamen ze bij de reclameregie te zeggen. En of wij daar misschien iets over wilden plegen. Het zal wel zijn, dat, maar dan alleen als we dat als excuus mochten gebruiken om frietjes te eten. Want zo zijn we wel.
Wij dus gisteren naar onze favoriete frituur, die overigens tot vrijdagavond — voor diezelfde week van de friet — de zogenaamde kleintjes aan 1 euro op uw plateau schept. Ik zeg zogenaamde, want u ziet op de foto een kleintje waar al een flinke schep in de puntzak van de Mini was verdwenen.

Week van de Friet!

Geheel in het weekthema hadden wij een gesprek over de voorwaarden van een goeie frituur.
We kwamen tot:
* goeie frieten, goeie bicky’s, goeie tartaar en stoofvleessaus,
* proper en snel
* vriendelijke mensen
* Een plaats om ter plekke te eten.

Want, over dat laatste, wees nu eens eerlijk: frietjes zijn het lekkerste als ze net opgeschept zijn, en niet eerst tien minuten in van dat vettig papier hebben gezeten op weg naar huis. En ik zeg u, gewoon daar in de frituur, met man en kind, op een donkere herfstavond. Een kleintje met stoofvleessaus en tartaar, een frikandel special en een excuusslaatje: er zijn weinig dingen die daar aan kunnen tippen, van tijd tot tijd.

8 thoughts on “Week van de Friet.

  1. Ik vind dat altijd zo raar dat mensen zeggen: Goeie bicky’s.

    Er is maar één manier om bicky burgers te maken, als je het anders doet is het geen bicky meer en mag je het eigenlijk niet onder die naam verkopen.

    Hoe? rechtstreeks van de bicky site!
    Deze enige, echte classic verovert al sinds 1981 de magen van jong en oud. Het originele recept is nog steeds hetzelfde: een geroosterd broodje, een heerlijk sappige hamburger, 3 unieke sauzen, knapperige uitjes en Cucumb\’ Salad. Door velen gekopieerd, maar nog nooit geëvenaard: de Bicky Special.

  2. Oh yes, ook al jaren onze favoriete frituur! Als studenten woonden we om de hoek, nu al wat verder maar we blijven terugkeren, werken of geen werken 🙂

  3. Week van de friet? Awel, dan zal ik Manlief hier thuis nog eens frietjes laten bakken, want de frietjes die hij bakt zijn eerlijk waar de allerlekkerste!

  4. Wij hebben bij deze de week van de friet verlengd tot vanavond. Bij gebrek aan inspiratie voor de doe-het-zelf ofte bij overvloed aan ik-weet-niet-wat-koken… Het ik-ben-Belg-moment bij uitstek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *