Wel hallo daar.

Het is hier even stil geweest, de laatste week, maar ik heb een uitstekend excuus: vrijdagnacht, na de laatste examenweek en met alle punten netjes ingevuld stapten wij op een vliegtuig naar de lente. Wij, dat is de Mini, het lief, mijn mama en papa en uw compleet oververmoeide dienaar. Luttele uren later checkten we in in een megagroot hotel, gooiden onze bagage in de kamers en sprongen in het zwembad.

Het gevoel van zon op uw door vrieskou geteisterde huid: onbetaalbaar.

Ik was van plan geregeld iets te schrijven, hier, maar er was alleen crappy WIFI op een paar plaatsen en opeens had ik het te druk met op een terras zitten en wijvenboekjes lezen. En dus postte ik niks. Ah ja, u geraakt er wel overheen, zeker.

Maar ik heb wel geschreven, en dat krijgt u de komende dagen natuurlijk overgetikt. Ondertussen in een paar puntjes:
– All inclusive hotels zijn niet mijn ding, had ik u een paar maand geleden gezegd. Maar ik moet dat ondertussen nuanceren: als u doodmoe bent, en decompresseert van een examenmaand, dan is zo’n hotel de hemel. Nergens over nadenken, nooit iets moeten zoeken om te eten, en uw kamer die elke dag wordt opgeruimd: ik kan mij veel erger dingen voorstellen.
– We hadden ongeveer de helft van de week mooi lenteweer, en de helft wat minder. De tweede helft resulteerde in het huren van een auto en het ontdekken van Lanzarote. Ik ben zelfs blij dat het zo is gelopen, want: het is daar schoon, vreselijk schoon.
– Een kleine miscommunicatie in verband met de vakantieperiode zorgde ervoor dat mijn lief op woensdag al moest terugkeren voor werkdinges. Dat betekent dat ik voor het eerst in acht jaar bijna vier dagen mijn lief niet heb gezien. Hoe onafhankelijk van mij.
– Gelukkig waren mijn ouders er nog, want dat single met een kindje op reis zijn: dat zou gelijk niet voor mij zijn. Onafhankelijk, maar niet heus dus.
– Met ouders mee op reis is overigens top. Voor al het entertainment van uw Mini en het bijhorende ongestoord lezen en koffie drinken van uzelf: één adres.
– Ik heb voor het eerst in meer dan drie jaar een hele week meer dan negen uur per nacht geslapen. Ik ken mij niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo uitgerust ben geweest, maar ik gok op meer dan drie jaar geleden.
– Ik ga de komende dagen ook eens flink stoefen met mijn vreselijk braaf kind. Manman, zo gemakkelijk dat die is, u heeft daar geen gedacht van.
– Vulkanen zijn de max.
– Ik vraag mij ernstig af waarom we dat niet al veel langer doen, zo in de winter naar de zon reizen.

En nu ben ik klaar voor de Belgische lente. Echt, bring it on.

5 thoughts on “Wel hallo daar.

  1. opeens zin in een all inclusive zonneplek met brave kinderen. misschien moet ik eens informeren naar een hotel met dat laatste ook inclusive..
    maar ach. die kinderen van mij zijn eigenlijk ook braaf. tzijn meestal de volwassenen die moeilijk doen.

  2. Wanneer je die lente ontdekt hebt, laat het mij aub per omgaande weten, ik wil die lente ook nu meteen en dadelijk en ogenblikkelijk enzo en oh ja ook nog stantepede!!

  3. Oooh: klinkt zaaaalig.
    En dit lezen doet mij dromen van vakantie en de gedachte alleen al werkt…. ontspannend.

    Geniet er van!

  4. Toen de jongste 2,5j was ook een all-in gedaan. Normaal ook niet voor ons, maar als ge doodmoe zijt: heaven! En ja, toen ook voor het eerst in lang uitgerust terug gekomen. Zalig gevoel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *