Zal ik?

De roze prinses van de old school bloggers heeft er al een eeuwigheid één, en Madame ook. En al die kokende vrouwen met blogs, zij hebben er ook elk één, met recepten en al.

Ik had daar zelfs niet over nagedacht, maar sinds een paar weken heeft mijn digitale buurvrouw er ook eentje.

Ik vind het wat awkward wel, om er eentje aan te maken. Maar misschien zou u dat handig vinden, zo’n pagina waar vanalles verzameld wordt. Dus u mag beslissen: moet kerygma een facebookpagina nemen als ik de boel renoveer? Zodat u alle posts netjes in uw dagelijkse digitale woordenbrij krijgt? Of komt u liever gewoon ter plekke eens kijken? Of leest u zoals mij uw blogs nog steeds heerlijk ouderwets in een reader? Vragenvragenvragen.

27 thoughts on “Zal ik?

 1. De luiaard in mij zegt: ja! Ik heb soms geen zin (of tijd) om door alles in mijn reader te scrollen en lees dan alleen wat ik op facebook zie voorbij komen. Ik zou dat trouwens kunnen schrijven, ook, ik twijfel er ook over en ik vind het ook awkward :-).

 2. dat mag. maar dat moet zekers niet. De blogs die ik volg staan mooi opgelijst op mijn eigen blog en ik vind da wel leuk om dat lijstje één voor één af te gaan..

 3. Gewoon bloggen is goed genoeg. Ik lees hier en niet vanuit de reader. Facebook kan me momenteel niet bekoren als medium voor bloggers.

 4. Af en toe smijt gij toch al dingen op facebook? Ik lees ze dan wel, als ze passeren, en als ze niet passeren, lees ik ze vijf minuten later wel in de reader. Maakt mij allemaal niet uit.

 5. Maar dan moet ge dat ook weer onderhouden en al en wat moet ge daar opzetten? Daarom dat ik er ook nog geen heb, peisk.

 6. Als je wil weten hoe populair je bent… Ik vind het geen meerwaarde hebben, ik lees uit de reader en via Twitter

 7. Gewoon hier. Ik ben nog zo’n oldskool blogger die gewoon ouderwets tot hier surft om te kijken of er iets nieuws verschenen is.

 8. Ik heb wel geen recht van spreken wegens niet in het bezit van een blog en wegens defacebooking onlangs.
  Maar hier zo komen lezen makes my evening!
  Maar het is een vrije wereld en aan jou de keuze zou ik zeggen, maar toch met een ietsiepietsie aandrang om lekker hier te blijven.

 9. Hierboven staat het ergens en ik heb het gevoel dat het wel eens zou kunnen kloppen. Facebook is naar mijn gevoel op de weg van stagnatie (of achteruitgang zelfs).
  Ik ga graag via de reader.

 10. vind het net leuk en spannend om je url in te geven en dan te hopen dat er weer een nieuwe post is; veel leukere ‘beloning’ dan het gepusht krijgen via FB.

 11. je blog staat gewoon in mijn favorietenlijst en als ik zin/tijd heb lees ik alles bij. Ikzelf heb me wel een facebookpagina aangeschaft omdat ik anders toch alles op mijn persoonlijke fb-pagina postte en zo opdrong aan mensen waarvan het hen niet interesseert…

 12. Natuurlijk zeggen alle mensen die nu al, dus zonder FB, tot hier zijn geraakt dat ze het prima vinden zoals het is. Ooit gehoord van sample-bias? 😉
  Wat je niet weet is hoeveel mensen gereageerd zouden hebben als je wel al een FB had…
  Enerzijds zou je er zeker meer lezers door krijgen, anderzijds kost het meer tijd. Er is ook een tussenweg mogelijk: voeg een FB “Like”-knop toe op je blog (dat is mogelijk met een WordPress-plugin).

 13. Bij mij is het precies hetzelfde als bij Marie : de url typen en hopen op een nieuwe post. Dat doe ik trouwens ook bij de blogs die al een FB pagina hebben.

 14. Ik kijk zo maar eens op de week op FB ofzo. Ik krijg je blogs binnen langs de ouderwetse Google reader waar ik af en toe zo eens in lees als ik tijd heb. =)

 15. Voor mij hoeft het niet; ik heb zo’n ‘abonnement’ of hoe het ook heet. En dus vind ik de weg naar hier wel heel gemakkelijk.
  Maar Sylvia heeft een punt: wij kennen de weg naar hier, en wij komen naar hier omdat het fijn is om hier langs te komen. Waarom zou je dit een heleboel anderen ook niet gunnen?
  Dus voor mij kàn het wel, dat FB-dinges. Al zal ik er geen gebruik van maken…omdat ik het anders gewoon ben

 16. Mag ik kiezen voor de blog?. Facebook is mijn ding niet … Ik lees je regelmatig en graag, gewoon in de browser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *