Dag 1. #dagenzondervlees2013

This time it’s for real. 40 dagen zonder vlees en vis. En zoals het er nu voorstaat, met onze goede voornemens: zonder uitzondering.

Dag 1 en we zijn gemotiveerd gestart, en speciaal voor mijn mama doe ik dit jaar ook van recepten. Recepten zoals het niet hoort, dat is evident, want ik ben geen kookblogmens en te lui om echt dingen uit te schrijven. En ik heb ook geen foto’s genomen van het eten wegens dat het op was voor ik er aan dacht. Ah ja, misschien maakt iemand anders het wel eens en misschien neemt die wel een foto. Zoete couscous en een salade met waterkers was het, en het was lekker.

De salade is een nawee van de zonvakantie: op een mooie, zachte lente-avond stond er iets dergelijks op het buffet. En ik heb die avond bijna alleen dat gegeten. En desserten, natuurlijk.

Salade
Waterkers, een half sjalotje, een beetje veldsla (omdat die slap lag te worden in de frigo), wat walnootolie, peper en zout, een scheut gewone witte azijn. En dan grof geschaafde pecorino erover. Nomnomnom.

Zoete couscous
Een grote zoete aardappel in blokjes, twee wortels. Even beetgaar koken. De couscous klaarmaken volgens de gebruiksaanwijzing. Ondertussen ook wat walnoten roosteren.
Een lepel boter en een scheut olijfolie in een wok, daar de andere helft van het sjalotje bij en een teentje gesnipperde look. Even laten aanbakken en dan wortels en bataat erbij. Bakken en een handje rozijnen toevoegen. Alles kruiden met peper, zout en Ras Al Hanout, of iets dergelijks. De couscous erdoor mengen, en dan een handvol fijngesneden bladpeterselie. De walnoten erover en ge kunt eten. Op twintig minuten klaar, en zonder vlees é maat.

One thought on “Dag 1. #dagenzondervlees2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *