Round up: week 1 en een klets. #dagenzondervlees

Bon, we moeten realistisch zijn: elke dag recepten posten, dat is duidelijk niks voor mij. Maar we doen hier nog steeds van dagenzondervlees, één dag niet meegerekend. Op die dag aten we MacDonalds en in termen van ecologisch bewustzijn kan een mens moeilijk dieper vallen. Foei voor ons, dus.

De dingen die ik maakte de afgelopen week: deze lekkere ovenschotel, een keer gevulde champignons met boursin, bladpeterselie en lente-ui, een risotto met tomaat, venkel, rode bonen en courgette, de gemakkelijke pasta met walnoten en mascarpone en een keer vals vlees met preipatatten. We aten ook een keer buitenshuis, en vloekten op het feit dat er bij vegetarische restaurants altijd indische pingelmuziek lijkt te horen. What’s that all about jom.

risotto met venkel en tomaat

Gisteren hadden we weer bezoek, en toen werd het eerst de soep van aardpeer en koriander, daarna maakte ik pastarolletjes (in den delhaize kan je nu verse pastavellen kopen voor lasagne, als je die natmaakt kan je ze oprollen), met een vulling van spinazie, ui, look en ricotta. Ik stopte er ook een stukje gegrilde aubergine in, en deed er een tomatensaus en kaas overheen. Very nice, en helemaal van tevoren te maken.

Ik maakte zelfs een dessert, voor het bezoek, wegens dat de man van het gezelschap een dessertkenner en -verslaafde is. Om orgineel te doen maakte ik zelf hangop (lekker man. gewoon een pot volle yoghurt laten uitlekken), en gaf daar gegrilde mango bij, ahornsiroop en een takje munt. Beste dessert in jaren.

Ondertussen is het al dag elf. En ik kan wel eeuwig zo blijven doorgaan.

6 thoughts on “Round up: week 1 en een klets. #dagenzondervlees

  1. Wat is dat van die hangop? Nog nooit van gehoord. Volle yoghurt laten euh … uitlekken? Ik stel me daar vanalles bij voor maar niks dat echt realiseerbaar is. En ik ben benieuwd want zeer slecht in het maken van lekkere desserts. Vandaag nog een cake naar een recept uit het boerinnenkookboek laten mislukken. Jup.

  2. Klinkt allemaal njamie…
    Een vegetarische topper hier is: tortellini (de versie gevuld met ricotta en spinazie), met een sausje van groetenbouillon en boursin cuisine, en ofwel venkel en tomaten, ofwel brocolli.

  3. Die Indische jengelmuziek in een Indisch restaurant, tot daar nog aan toe. Maar een Chinees waar ze 20 jaar achtereen dezelfde cd van Claiderman spelen… ‘t is niet voor niets dat dat daar nu leeg staat. Er wil zelfs niemand die zaak overnemen. Zelfs niet om er een frietkot in te openen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *