Een productje. Voor u.

Vorig jaar tijdens dagenzondervlees deed ik u gomashio aan de hand, weet nog? De pot staat hier nog steeds zowat om de andere dag op tafel, en wij vinden het nog steeds even lekker. Ook editie 2013 heeft haar eigen ontdekking, dus ook nu krijgt u een pro-tip van de vegetariër-voor-even. Pimenton de la vera, mensen. Topontdekking.

Pimenton de La Vera is gerookt paprikapoeder. En als u dat over ajuintjes die aan het glazig worden zijn strooit, dan smaakt uw eten alsof u er spekjes in meegebakken heeft. Maar dan zonder dat er een varken voor doodgegaan is.

Niet gemakkelijk te vinden, tenzij u een spanje-connectie heeft. Maar bij gekruid.be hebben ze het wel.

P.S.: 100 gram paprikapoeder is blijkbaar veel. Denk na voor u drie zakjes bestelt.
P.P.S.: aan het andere eind van het spectrum: gerookte tempeh. Doe het niet.

12 thoughts on “Een productje. Voor u.

 1. Jep, ik haal die van mij bij Dille en Kamille. Wordt hier ook geweldig veel gebruikt. 🙂

  En je hebt ze in verschillende gradaties van spicy.

 2. Het ergste van al is dat Carrefour dat in Spanje verkoopt onder hun eigen label. Waarom staat dat hier dan niet gewoon in de supermarkt? Ze hebben vanalles, maar dat dan niet. Terwijl dat zot lekker is!

 3. Ik ken het niet maar het klinkt wel lekker. Als ik nog eens bij Dille & kamille binnen stap neem ik zeker een zakje mee.

 4. Dat van die gomasio herinner ik me zelfs nog. Je had me zo nieuwsgierig gemaakt dat ik voor het eerst in de Bioplanet geraakt ben (waar ik me moest inhouden om niet de halve winkel leeg te kopen). En ik strooi nog steeds lustig met de gomasio, thanks voor de tip!
  Gerookte paprika is inderdaad heerlijk. En nu wil ik eerlijk gezegd toch die gerookte tempeh eens proeven:)

 5. Gerookt paprikapoeder is inderdaad lekker en misschien toegankelijker dan gerookte tempeh, maar ook dat verdient een kans hoor! Ik vind het echt heerlijk in slaatjes of in bereidingen in plaats van spekjes. Maar je mag natuurlijk niet denken dat je echt spek aan het eten bent, je bent tempeh aan het eten die toevallig ook gerookt is.

 6. Bij Oil & Vinagar hebben ze het ook in vlokjesvorm. Gebruik ik al jaren op de gebakken patatjes. Dan heten ze patatas bravas. 🙂

 7. een vraagje over die gomashio. Ik heb dat gisteren zelf gemaakt. Nu lijkt me dat zo redelijk vochtig, vandaar mijn vraag, is dat lang houdbaar. En hou je dat best in de koelkast? of in een pot met open deksel?
  Bedankt
  Inge

 8. Mijn lief merkte net terecht op dat je het gerookt paprikapoeder ook kan vervangen door gerookt chilipoeder (beetje minder van gebruiken dan, maar ongeveer zelfde effect). Chipotle dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *