Het drama (dat er geen was) (of toch maar een beetje).

Ze fietste weg, uitgelaten enthousiast, lachend. Ik nam afscheid van het nog steeds babyvierend volk in het park en keek terloops of ze niet naar de straat fietste. En toen opeens viel ze, terwijl ik keek.

Het is vreemd hoe je meteen kunt inschatten hoe ernstig de situatie is. Soms valt een kleuter, maar door de manier waarop zie je meteen dat het een val is die in een grijns zal eindigen. En dus praat je gewoon verder en roept vanop afstand: “alles ok, zoetje? Stelt u maar recht.”

Ze viel en ik liet alles vallen. Tassen en jassen die ik in het park had verzameld werden gegooid waar ze terechtkwamen en ik rende naar haar toe. Het lief, die 20 meter verder ook afscheid aan het nemen was arriveerde vijf seconden nadien.

We hielpen haar recht. Inspecteerden de schade, die misschien nog meeviel. Een elleboogschaafwonde. MIJN HAAAAAND. Een lelijke kiezelsteentjestarmakwonde in de muis van haar hand. Ik hapte naar adem. Een vierkante centimeter slechts, maar dat bloed aan mijn kind: dat is een stomp in mijn maag.

Ze werd getroost en luid gillend naar huis gedragen. Alwaar we verzorging en ontsmetting en plakkers deden. Het kindje voor tv werd gezet, met knuffel, om wat te kalmeren. Ze huilde nog steeds. En hield haar arm nog steeds krampachtig omhoog.

Wij natuurlijk wat ongerust. De mini weigerde resoluut haar arm te plooien want dat deed pijn. GRUWELIJKE PIJN, als we haar drama moesten geloven.
Wanneer beslis je naar spoed te rijden om foto’s te laten nemen?

Best niet te snel, zo blijkt. Want een kwartier later was ze wat afgeleid en deed de poes iets grappig. Ze lachte, ik vroeg haar te zwaaien naar de poes, en ze zwaaide.

Met de arm van de gruwelijke pijn. Die er niet is als ge met de kat aan het lachen zijt, blijkbaar.

9 thoughts on “Het drama (dat er geen was) (of toch maar een beetje).

 1. Yep vallend kind, het hart slaat steeds een slagje over.

  Maar ik ga dit vooral gebruiken om de wederhelft te overtuigen om toch een kat te nemen.

 2. ik heb zoonlief zo eens te slapen gelegd met een arm die hij niet wilde buigen. Ik dacht/hoopte/wenste vurig dat hij wel naar mij zou zwaaien de volgende ochtend. Het bleek een pronation douloureuse, toen we de volgende dag in het ziekenhuis stonden.
  Ook geen ramp blijkbaar. Maar mijn moederhart was wel al overgelopen van medeleven wanhoop en schuldgevoel…
  🙂

 3. We misten jullie : Stijn en Josse sprongen op de trampoline ,het haar van Josse stond als een krans rechtop :statische elektriciteit ,hoe leuk zou dat niet geweest zijn bij Mira.Het beste met haar handje , hopelijk durft ze nog fietsen.

 4. Vallende kinderen zijn slecht voor uw hart. Nog geen beetje! Ik heb met Lili’s gebroken pols ook nog even getwijfeld, heb zelfs nog met dat handje gewapperd (mijn schuldgevoel is enorm) maar vanaf haar eerste gil had ik een onbehagen, een inwendige sirene die luid loeide. Echt raar. Ik ben pas weer helemaal kalm geworden toen ze sliep, ingegipst en al.

 5. Toen onze dochter haar arm een poos geleden ook niet meer wou bewegen, ben ik naar de huisarts gegaan, een paar straten verderop. Ik zweer het: ook onderweg bewoog ze hem niet. Dat deed ze pas toen we bij de dokter waren. Ik wist niet waar gekeken van schaamte, maar blijkbaar had hij dat al vaker meegemaakt.

 6. Aaaaj Miraatjen toch! Maar t is gelijk dat ze zeggen, vallen, opstaan en weer doorgaan. Liefst niet te hard vallen natuurlijk…

 7. Kleindochter3 (3, tand door onderlip, tand door bovenlip, topje van neus afgeschaafd, 2 japen in haar wang en nog 2 in haar hoofd)tegen fietser die liever op het voetpad, te dicht tegen kleine meisjes, fietst: “Zeg Gast, koopt eens een brilleke! Ge moet niet op ‘t voetpad rijden, he Gast. Ge moet op ‘t fietspad rijden, he Gast. G’hebt mijne neus afgereden, zenne Gast!” Ze was vergezeld van Schoondochter2, die niet rap genoeg een steen vond om onder te kruipen van schaamte en vooral van ‘t lachen.

 8. Tja, best grappig. Die arm zal wel wat pijn gedaan hebben maar in de verhouding, 98% schrik, 2% echte pijn.
  maar…watisdatnuvooreenwoordhieronder?
  kiezelsteentjestarmakwonde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *