Het ritme.

Kleuters hebben een geheel eigen tempo van leven. Elk steentje op het voetpad kan een aanleiding zijn voor een tiental minuten getreuzel. De schoonste speeltuin kan op een bepaald moment totaal oninteressant blijken, een bank in het park waar ge kunt op- en afklauteren en op- en afklauteren en op- en afklauteren het toppunt van entertainment. Gehaastheid met kleuters in het gezelschap is voor niemand een positieve zaak. De kleuters worden vervelend omdat ze constant uit hun spel gehaald worden. De volwassenen geraken geïrriteerd door het eeuwige getreuzel. Het vakantietempo is voor iedereen de beste oplossing. Gedaan met de agenda volplannen, nergens op tijd moeten zijn en opeens komt dat moment dat de dag open en dicht gaat en alles zen is.

Een licht zieke dochter en een paar dagen mooi weer, meer hadden wij dit jaar niet nodig om in vakantietempo te geraken. Dat duurt normaal een paar weken, maar door de kleine die onverwacht een virusje kreeg ging het wat sneller dit jaar. We hadden nog wat uitstappen in de agenda, en een playdate en een uitgaansavond voor ons, en opeens deed de kleine een plasje overgeef (her words) in de tuin van vrienden en was onze agenda leeg.

De dagen die volgden waren vooral rondhangen thuis, en als het lukte even naar de stad. We beklommen de Vooruit, speelden op de blaarmeersen. En we deden vooral niets niets niets

Ze is beter nu, maar ik heb het ritme gevonden, en ik ben niet van plan om het nog los te laten de komende weken.

3 thoughts on “Het ritme.

  1. Kleine kinderen maken hun eigen wereld. Daarin bij jij een personage. Een belangrijk personage, maar niet de hoofdrolspeler. 🙂 En dat is helemaal ok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *