Hap.

Ik neem efkes een hap lucht, als het niet geeft. De afgelopen week gaf een redelijk goed beeld van hoe mijn leven er de komende maanden zal gaan uitzien, vrees ik. En ik krijg het vreselijk benauwd als ik denk aan wat nog moet komen. Werk. Werk. Werk. And did I mention: werk?

Het is afschuwelijk druk. Drukker dan ik het ooit heb geweten, en eigenlijk is het nog niet eens begonnen. Ik probeer momenteel zoveel mogelijk te organiseren en mijn hoofd bij de essentie te houden, want paniek heeft nog nooit iemand iets opgeleverd, nietwaar.

Aniehoew. Ik ga daar niet te veel over zagen. Het is zo, we staan ervoor en we moeten erdoor.
Dus daarover ga ik niet zagen. Maar wel over dit:
– Als ze in Gent nog één straat opengooien, dan denk ik dat ik vanaf nu gewoon beter thuis kan blijven.
– Mijn lichaam heeft beslist dat dit het geschikte moment is om een dubbele oorontsteking te kweken. Wat ervoor zorgt dat ik op vergaderingen tien keer meer energie moet stoppen in het gewoon verstaan wat gezegd wordt. En dan heb ik het nog niet begrepen. Tegen het moment dat ik uit al het vage gemompel heb kunnen opmaken waarover het gaat, zit de rest al bij een volgende agendapunt. Productief is dat.
– Het kindje, dat al ongeveer twee jaar elke dag braaf tot half acht slaapt, is nu sinds een dag of vier altijd wakker om half zeven. EN IK HEB DAT EXTRA UUR SLAAP NODIG. Een complex plan met omkoperij en een strenge preek is vanavond opgestart. U mag duimen, morgenochtend. Zo vanaf half zeven.

En met u? Hoe gaat het feitelijk met u?

13 thoughts on “Hap.

 1. Oei, ik durf het preciesniet zeggen, maar behalve dat ik deze week zelf eens op de gang ben gaan staan, anders had ik er ene door het raam gegooid, gaat het echt super ! Jpng, grote kinderen thuis hebben, het is zalig !!!!!

 2. awel hier is het ook drukker dan ooit maar ik hoef niet op om half 7 dus ik kan niet aan je denken op dat moment, kzal dat om kwart na 7 doen

 3. Ik heb vanaf vanavond eindelijk 4 weken verlof! 4 weken gans voor mijzelf en de mijnen. Nadat ik mijn zomer deels met veel plezier heb gespendeerd aan een kamp met kindjes met een functiebeperking (in juli) en daarna aan speelpleinkindjes in Brussel. Een zomer waar geen eind aan leek te komen. Een zeer schone zomer ook. Van mij mogen er nog 100 zomers als deze volgen…

 4. Breng ze maar naar hier, ik ben tegenwoordig ook altijd op dat uur wakker onafhankelijk van het uur van gaan slapen. En dat terwijl na 2 zomermaanden doorwerken mijn verlof begonnen is. Maar ik denk dan maar: zo duren de dagen van mijn verlof extra lang!

 5. Hier is het simpel: no work at the moment. Dat heeft dan helaas het tegengestelde effect. Ik heb geen extra slaap nodig. Minder will do 🙂 Maar hey, toi toi met de omkoopprocedure.

 6. Lastig ,verveling (blij zijn dat je niet om half 7 op moet maar collega’s en je job missen ), PIJN , bedelen voor een bezoek en met een kluitje in het riet gestuurd worden ! Zorgen om je oude moeder .Ik heb betere tijden gekend . Vrienden heb ik , ondenkbaar dankbaar ben ik ze .

 7. Bij ons ook heel druk. Dat stuk herken ik dus. Voorlopig nog geen zieken hier, op een snotterende peuter na die ook wat last van zijn buik lijkt te hebben, maar als het dat maar is, dan haal ik opgelucht adem.
  Slapen tot halfacht hebben wij al héél lang niet meer gedaan. Of toch niet samen. Onze zoon is een jaar lang wakker geworden om halfzes, dus zijn wij al lang blij dat hij nu halfzeven haalt. Alles is relatief. Een uur vroeger gaan slapen en je voelt dat niet. 🙂

 8. Overal druk, blijkbaar, dus hoe kan ik hier nu nog origineel uit de hoek komen door te zeggen dat het druk is?
  Succes met het omkopen.

 9. 6 maanden zwanger, een kindje in het buitengewoon onderwijs, een dochter in de lagere school met adhd en een leerstoornis, zelf lesgeven in Brussel (fulltime) en een man die werkt in een avondshift (pas thuis om 22u30). Ja druk is het hier ook. ‘s Avonds zijn ze hier doodop (huilen) maar ze gaan erg graag naar school, ik heb zin in het schooljaar en de kinderen sliepen vandaag tot 8u20. Ik ben moe maar het lukt, we geraken stilletjes aan in het ritme. Veel succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *