Niets belangrijks.

Het rare met even niks schrijven op een blog is dat het dan lijkt alsof de eerstkomende post belangrijk wordt. En omdat ge ook niet elke dag kunt schrijven dat het eigenlijk een beetje lastig is momenteel, dan stelt ge het nog maar eens een dag uit. Morgen misschien beter.

Maar eigenlijk is dat een illusie, natuurlijk, van dat belangrijk zijn. Alsof iemand van jullie plots zou zeggen: jamaar zeg, weeral een post over vermoeidheid, verdriet, en ze is daar weer met haar ziek zijn. Allez, het kan wel zijn dat jullie dat zeggen, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat jullie dan gewoon wegklikken, eens oogrollen en gewoon iets anders gaan lezen.

Niks belangrijks te melden, dus, vandaag. En toch schrijven, maar dat is omdat ik iets belangrijks te vragen heb.

Ik wil namelijk graag weten wie volgens jullie de leukste Disney-vrouw is, zodat ik dan mijn kostuum voor oudejaar kan bijeenzoeken/huren/knutselen. Een prinses? En welke dan? Of een heks? Maar dan wel een knappe, natuurlijk. Zeg het eens, internet!

(Niet Sneeuwwitje, want het huishouden doen bij zeven dwergen, dat past niet bij mijn persoonlijkheid.)

27 thoughts on “Niets belangrijks.

 1. Wendy uit Peter Pan, als het moet passen bij je persoonlijkheid, (voor zover die natuurijk op te maken is uit je stukjes)

 2. Assepoester is niks voor jou, tenzij die ook met dienstencheques kan werken 🙂
  Ik vind prinses Merida wel heel leuk.

 3. Mulan of Merida van Brave, die tenminste zelf hun boontjes kunnen doppen en niet zwijmelend zitten wachten op hun prins.

 4. Dit kan ik niet aanvaarden…

  Dat de Disney-vrouw der Disney-vrouwen in bovenstaande comments zomaar genegeerd wordt. Ge moest u allemaal schamen!

  (Mary Poppins natuurlijk!)

  Wedden dat ge alle attributen al liggen hebt 🙂

 5. Grietje van hans, keischattig te verkleden ! Ja, ik,weet dat daar nog geen disneyfilm van is, maar wat niet is, kan nog komen !

 6. Moet het een vrouw zijn, of is gewoon ‘Disney’ ook goed? Ik heb het bij Disney altijd voor de klein grappige nevenpersonages, die net naast de spotlights staan en van daaruit grappige commentaar leveren. Dat lijkt me anders ook nog wel iets voor u!

 7. Jasmine uit Aladdin: ik vond dat een stoere omdat ze een broek droeg en haar outfit groen was. Maar dan moet je het wel zien zitten om een hele avond met je navel bloot te lopen natuurlijk…

  1. Net wat ik ook ging antwoorden: Mary Poppins (mijn keuze) of Rapunzel (volmondig die van de jongste dochter)!

 8. Ik ga ook absoluut voor Merida! Niet alleen omdat dat eindelijk een prinsesje is dat niet in zwijm valt voor een of andere prins, maar ook omdat ik best zo’n verkleedpakje zou willen hebben. Die prachtige jurk in groene velours. Die prachtige rode lokken. Die boog… Mmmm

 9. Als je van het kleurenschema zwart/paars/gifgroen* houdt, dan is Malafide jouw keuze! (*Ideaal dus als je van plan bent om pisang of cactusjenever te drinken.)

  Toen ik deze post las, stonden er nog geen comments. Ik dacht meteen aan Malafide (in het Engels Maleficent) uit de Disney-versie van de Schone Slaapster. Aangezien ze er nog steeds niet tussen staat, vul ik even aan. Zelfde motivatie als voor Cruella: verkleden in een slechterik is altijd leuk. 🙂

  Zelf vind ik de heks uit Sleeping Beauty één van de interessantste personages die Disney gecreëerd heeft: natuurlijk zat er al een boze stiefmoeder in het originele sprookje (zowel bij Perrault als bij Grimm), maar bij Disney wordt dit wezen half vrouw, half draak. Als kind vond ik haar doodeng! Maar nu lijkt het me één van de interessantere figuren om te spelen. En het is ook praktisch: zo’n lange cape is lekker warm! 😉

 10. Het is bijna middag en uw laatste zinneke is het eerste wat mij vandaag hardop heeft doen lachen. Of hoe uw blogpost over ‘niks’ toch wel leiden tot ‘iets’ ;-).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *