De versjes van…

Door het schandelijke defect van de veel te dure iPhone én door mijn luiheid (foto’s nemen met uw kodak, en die dan overzetten en al…dat is veel te veel werk als ge veel te veel werk hebt) is deze post eigenlijk met schandelijk veel vertraging geschreven. Ik had hem immers willen maken om op tijd te zijn voor de kerstdagen. Maar ja. Voor klachten kunt u bij Fnac terecht, want _zij_ hebben mijn telefoon vijf weken gehad.

(of: hoe ik mijn eigen in bochten wring, les 127)

Een hele tijd geleden kreeg ik een mailtje. Dat iemand mij graag een cadeautje wilde opsturen voor de dochter, als dat mocht. Maar natuurlijk, datte, want als er iets is wat vierjarigen leuk vinden, dan is het wel cadeautjes krijgen. EN ZEKER MET DE POST.

Een dikke week later had ik dus een enthousiast op haar stoel huppende dochter die een postpakket openscheurde. En die daarna gilde “Een boekje met egeltjes!” en na nog een dertigtal seconden (ze is vier, mensen, haar leesvaardigheid is nog niet van hoog niveau) een aarzelend toegevoegde: “Mama, is dat mijn naam op dat boekje?”

It sure is, darling.

Het cadeautje was namelijk een boek van My Zebra Book. Je geeft op de site een naam in van een kindje, en 10 dagen later wordt er een gepersonaliseerd boek thuisgeleverd. En dat gepersonaliseerd is behoorlijk letterlijk te nemen: de inhoud van het boek is aangepast aan de naam van het kindje. Op elke pagina staat een versje, met een tekening van dieren erbij en de letter die op dat moment aan de beurt is. Op die manier wordt de volledige naam opgebouwd. Pretty cool, uh.

Ik vermoed ook dat er een meet dan behoorlijke database is van versjes en bijhorende tekening, want in de dochter haar naam komen verschillende letters twee of drie keer voor, maar elk versje wordt niet één keer herhaald. Knap gedaan, vind ik. Mooi afgewerkt, leuke tekeningen en een zeer cool idee.

Het was een ideaal kerscadeau geweest, nietwaar? Maar geen nood: u kent vast wel een kindje dat jarig is, binnenkort….

Alle info op http://myzebrabook.com/.

9 thoughts on “De versjes van…

  1. Ik geloof dat Gudrun dat ook gekregen heeft voor Merel, en ook gepost op de blog Leuk hè .

  2. Ohja, ik maakte ooit zo’n boekje van Dikkie Dick voor mijn metekindje. “Waar is Aron” en het verhaal ging over hem zogezegd, zalig!

  3. even verder gekeken in je foto’s. wegens nicotineloosheid en bijgevolg totale emotionele instabiliteit een half uur blijven hangen bij ‘dokday’ en ‘soms zit geluk gewoon onder een boom’. zo schoon, zeg.

  4. Ik heb ooit ook zo’n boekje voor mijn metekind laten maken. Ondertussen, we zijn enkele jaren later, vindt ze het nog altijd geweldig.

  5. idem hier onder de kerstboom geweest dit jaar voor mijn petekindje!

    zowel een grote hit voor de fiere ouders (want wat origineel hé!) alsook voor de bijna 4jarige zelf (beestjes… veel beestjes want een lange achternaam ;o))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *