Hoe het gaat.

Deze voorbije kerstvakantie was niet wat ik ervan verwacht had, neen. Na een semester vol werkwerkwerkwerk is het minste wat ge kunt zeggen dat ik aan het aftellen was tot de vakantie. Dat was buiten een bacterie gerekend die een paar weken voor de vakantie mijn lijf besloot aan te vallen. En zo voelde ik me voornamelijk mottig, die twee weken vrijaf, en deed met behulp van medicatie vooral mijn uiterste best om ervoor te zorgen dat man en kind nog iets aan de vakantie hadden. Ik sliep lang, elke dag, en deed dan uitstapjes met rust tussendoor.
Ik merkte nog maar eens dat ik de beste man, de beste ouders en de beste vrienden heb die iemand zich kan wensen.

Vandaag is bijna vier weken later. Ik begin aan mijn vierde kuur antibiotica. Ik heb geslapen van 23.30h gisterenavond, tot even voor twaalf deze middag, met een onderbreking voor ontbijt en kindklaarmakerij voor school.

Nog twee weken thuis, zei de dokter zaterdag. Ik kon wel janken, maar begon in de namiddag de examens te organiseren. Ik stuurde mails om me te verontschuldigen voor allerlei vergaderingen en toezichten, en deed wat volgens de huisdokter het belangrijkste is: aanvaarden dat het niet op een weekje over is, en rusten.

Dus mjah. Echt goed gaat het nog steeds niet. Ik hoop deze week beterschap te kunnen melden, en heb het voornemen om elke dag kort te schrijven.

16 thoughts on “Hoe het gaat.

  1. Heel veel beterschap!
    en ja, gaat het zo niet bij de meesten: als we verplicht moeten rusten dan willen we niet en als we dan weer terug druk bezig zijn vervloeken we onszelf dat we toen niet meer genoten hebben van de verplichte rust. 😉

  2. Heel veel beterschap! Ontdek een nieuwe serie om je rustig en in de zetel te houden? Als je er nog niet naar kijkt, is HIMYM echt wel een aanrader! En met 9 seizoenen ben je ook wel even bezig 😉

  3. “Ge moet luisteren naar uw lichaam”. Het is de mantra van mijn moeder. Ook als dat lichaam vloekt dat het kraakt, helaas, of heel vals zingt.

  4. Bekend beestje! Identiek aan wat wij (enfin, ik zeker en bij wederhelft met 99% zekerheid) twee jaar geleden hadden. Hele winter van de kaart, drie weken thuis, twee antibioticakuren. Dus echt goed uitrusten is de boodschap! Maar ik kan u zeggen: daarna voel je je als herboren (allez ja, toen begon de lente ook bijna en had ik dat gevoel sowieso)… Veel beterschap!

  5. Verzorg je maar goed. Ik heb vorig jaar bijna 3 weken horizontaal gelegen met zona en daar vooral een grote les uit geleerd (die ik dan toch af en toe weer vergeet).

  6. Ik wens je heel veel beterschap en volg wat je lichaam aangeeft. Het is heel vervelend om allerlei afspraken te moeten afbellen, maar de wereld draait echt wel door. Rust zo vaak als nodig, probeer afstand te nemen van al het moeten en je komt er ongetwijfeld wijzer uit !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *