De nieuwe.

Hoewel wij meestal onze boodschappen doen in de beste groentenwinkel van de stad, en voor de andere dingen dan groenten en fruit bij de Bioplanet en de Colruyt winkelen, ga ik van tijd tot tijd eens graag naar Delhaize. Het is namelijk een beetje Bioplanet en Colruyt gecombineerd daar: ge hebt veel lekkere vegetarische dingen (De Vegetarische Slager, sinds kort! Protip!) en er is behoorlijk wat fancy stuff te vinden. Tapenades enzo, en verse kruiden. Het is ook de enige plaats waar ze haloumi hebben, iets wat mij nog steeds verbaast: dat niet alle supermarkten haloumi verkopen. Weten die dan niet HOE LEKKER DAT IS?

Enfin. In tijden dat het druk is (start van het semester, jawel) en ik eigenlijk nog niet al mijn energie terugheb (longgedoe weet u wel) is het de meest efficiënte oplossing.
Bovendien is de Delhaize waar ik kom net vernieuwd en dat heeft een onmiskenbare voordelen voor de mensenkijker die ik ben.

Na maanden werken in een volgestouwde marginale koude tent is het personeel duidelijk keihard in zijn nopjes met de nieuwe omgeving. Die mensen huppelen bijna de winkel rond, en ik vind dat op zich al een prestatie, want ze hebben bijzonder veel werk. Er is namelijk absoluut niemand van de klanten die al weet waar de dingen staan in de nieuwe winkel. En dus moet het personeel constant wijzen waar de pasta, kruiden, brood, slaatjes, fruitsap staat. Ondertussen is het er permanent een wirwar van vertwijfeld kijkende mensen en koppels die discussies voeren als “We moeten nog vaatwastabletten hebben, dat zal bij het WC-papier staan” “Neen, bij het waspoeder” “Zekers niet, dat zou onlogisch zijn”. Heerlijk.

Het mooiste is dat ze het systeem om buiten te rijden op de parking ook hebben veranderd. Vroeger moest ge een kaartje insteken, nu hebt ge een code nodig. Dat betekent dat elke keer als ge van de parking afwilt, er iemand staat te knoeien aan de slagboom. Codes ingeven. Kaartje in gleuf proberen frommelen. Daarna met een rode kop teken doen dat de mensen achteruit moeten rijden. Iedereen langs de kant, auto weer parkeren en naar binnen voor een code. Sommige mensen in de rij ergeren zich dood en er is sprake van vuile gebaren en getromp. Ik versta dat, als ge ergens op tijd moet zijn en al. Maar ik moet zelden ergens precies op tijd zijn, dus ik kan gewoon genieten en mensen die zich ergeren maken de show nog beter.

De nieuwe delhaize is topentertainment, vind ik persoonlijk.

8 thoughts on “De nieuwe.

 1. ‘t Is maar om te zeggen dat de GB ook halloumi verkoopt, tegenwoordig. Enfin, de Carrefour, eigenlijk, maar bon.

 2. Heel herkenbaar verhaal. Ook fijn om te zien: mensen die elkaar helpen bij hun zoektocht naar onvindbare en toch broodnodige spullen.
  Wij kregen een plattegrond van ‘onze’ vernieuwde Delhaize. Dat hielp (een beetje).

 3. Ik koop haloumi gewoon in de Colruyt in Sint-Amandsberg, zit in een kartonnen verpakking met veel blauw, en is een Duitse tekst ‘haloumi käse’ of zoiets.

  Ik heb ergens gelezen dat de nieuwe Delhaize een supergroot veggie-aanbod heeft, maar is aan de andere kant van de stad, en als ik dan daar ben, kan ik evengoed naar de Bioplanet.

  Goed nieuws trouwens voor wie van ‘mijn’ kant is, er komt een Bioplanet in Destelbergen op de grens met Sint-Amandsberg! Naast de Brantano, in de voormalige Aldi-winkel (is verhuisd).

  1. In de Colruyt van Ledeberg hebben ze ook haloumi. 🙂

   En bedankt, Marloes, voor het goede nieuws over de Bioplanet! Dansen dansen dansen.

 4. Maar de winkel is wel superlelijk geworden, allemaal zo lange rijen hoge rekken, bah
  Van die bareel heb ik gelukkig geen last want te voet 🙂

 5. Halloumi hebben ze in de Colruyt enkel in het seizoen :-), zijnde de zomer. Ik wist niet dat daar een seizoen aan verbonden is, maar dat is wat ze vertelden…

 6. Halloumi .. lékker? Ik meen me te herinneren dat ik plakjes in olijfolie heb gebakken en dat die aanvoelde als een taaie sjiek zonder smaak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *