Neen!

14/20. Dat is een onderscheiding.

Er verscheen een redelijks grappig artikel over de perfecte vrouw, volgens “De Man”. Ik moest hard lachen, want één en ander ziet er behoorlijk onverenigbaar uit.

Ik dacht: ik maak een lijstje, en dan kunt ge zelf tellen en in de commentaren zeggen hoeveel op ge hebt. Dan kunnen we kijken wie de ideaalste vrouw is van ons allemaal, en die mag dan beslissen hoe de ideaalste man er moet uitzien. Eerlijk is eerlijk, vind ik. Ge krijgt een punt per ja.

1. Je bent 1,68 meter. Ik vind dat we daar een beetje speling op mogen steken: voor 1.67 en 1,69 krijg je ook nog een punt.
2. Je weegt 58 kilo. Of 57 of 59. ZONDER liegen.
3. Je bent gezegend met behamaat 75C. Er wordt niet gespecifieerd of dat een Franse of Europese maat is. Punten voor allebei, we zijn mild voor onszelf.
4. Je hebt blauwe ogen.
5. Je hebt bruin haar.
6. Je hebt geen geverfd haar. Ik citeer hier even het artikel: de mannen zeggen niet dol te zijn op geverfde lokken, omdat dit in hun ogen een teken is dat een vrouw niet goed in haar vel zit. Dat ge’t weet hé.
7. Je hebt geen tatoeages, want tatoeages maken een vrouw te hard. Echt.
8. Je hebt een accent, want dat is sexy. Het artikel zegt niet of “Plat West-Vlaams” ook een accent is, maar we nemen dat voor het gemak aan.
9. Je bent van beroep verpleegster. Opnieuw volgens dit volstrekt logische artikel: “Hierdoor zou ze goed voor haar partner kunnen zorgen en hem kunnen helpen als hij gewond is.” Je weet bovendien daardoor ook goed hoe je je man op verantwoorde manier kunt verdoven om zijn onzin niet te hoeven horen.
10. Je hebt een flinke eetlust. Aangezien je maar 58 kg weegt, steek je daarna waarschijnlijk je vingers in je keel.
11. Je houdt van vlees. Om te eten, denk ik.
12. Je drinkt geen glas bier (ik denk dat een flesje wel mag. En een plastiek beker ook.)
13. Je drinkt witte wijn.
14. Je rijdt in een Mini Cooper
15. Je houdt van voetbal. Wie houdt er niet van voetbal, dacht ik spontaan.
16. Je houdt van rockmuziek
17. Je favoriete tv-programma is geen soap, maar de serie Game of Thrones. #Teamrobb represent!
18. Je lievelingsfilm is Dirty Dancing. Want dat inspireert je om voor je man te dansen. I kid you not.
19. Je hobby’s zijn uit eten gaan, reizen en lezen.
20. Je bent sociaal en kan een goed gesprek voeren. Waarschijnlijk moet dat niet noodzakelijk met de mannen die dit profiel bepaalden zijn. Die mag je gewoon een vinger in het oog porren.

Uw score, dames.

60 thoughts on “14/20. Dat is een onderscheiding.

  1. Een 9/20. Treurig, maar het verklaart natuurlijk wel mijn ongelukkige liefdesleven. Chance dat mijn echte examens beter waren!

  2. Een schamele 5 en een beetje. Nog nooit zo slecht gescoord voor een test 🙂

  3. 10/20. Ik vind dat niet zo erg. Zo’n vrouw bestaat toch bijna niet. En ook wel: witte wijn en een Mini Cooper?! Seriously?

  4. oei 10/20 en dan nog ervan uitgegaan dat mijn franse r voor een accent kan doorgaan.
    Nog net te delibereren?

  5. Krijgt degene met het minst aantal punten ook geen prijs? Kwestie van van de pijn te verzachten van het besef geen droomvrouw te zijn :-D?

  6. 11/20, punt 1 daar ben ik net een beetje te klein met mijn 1m66 en nummer 2, serieus zeg, mijn ooit te behalen doel op de ww-weegschaal staat allesbehalve zo scherp…’k wil ook in mijn leven toch een keer Lifetimemember worden…

  7. hm… een 8. Ik wil de eerste moeder met koters onder de 10 zien rondrijden met ne minicooper. allé! 🙂

  8. Dik gebuisd, maar mijn vriend zou ook niet content zijn met een vrouw van 1,68 m, 58 kilogram, die van voetbal houdt en graag naar Dirty Dancing kijkt. 🙂

  9. ik ben 1m68…op hakken – check
    ik weeg 58 kilo, en dan nog een beetje…- check
    ik heb een accent, want wie heeft er geen accent, behalve Martine Tanghe? – check, dus

    ik geraak vlotjes aan een onderscheiding zo 🙂

  10. Vroeger kregen wij codes, geen punten.
    6/20 of minder was een F…

    Heb ik toch weer een F verdiend zeker… djudedju

  11. 8 en als aantwaarps een accent is een 9.

    maar voor je commentaar krijg jij een 10/10!!!

  12. 12,5 ( net geen verpleegster :-p) !! Oew yeah 🙂 nu nog 15 centimeter groter en tien kilo lichter en ik sla de kandidaten van mij af. En als je zus een mini heeft, telt da dan ook :-))

  13. Ik kom zowaar nog aan een 6. En een 7 als je 25 jaar moederschap meetelt voor die verpleegsterkwaliteiten 🙂

  14. Als ge een EHBO attest behaald hebt, telt dat dan als ‘verpleegster’? Dan haal ik nog een 12 🙂

  15. Met mijn 14 op 20 weet ik wat me te doen staat: naar Engeland verhuizen. Ik ben er vet mee, met die onderscheiding…

  16. Damn, een 4 (of een vijf, als ik mezelf niet accentloos vind) – geen sjans met oog- en haarkleur, groeien lukt vast niet meer op mijn leeftijd en voor die 58 kilo moet ik mijn eetlust langdurig onderdrukken. Ja lap, Dirty Dancing heb ik niet eens gezien en dat sociaal gesprek is ook al niet mijn forte.
    Heeft er iemand een lijstje voor mannen trouwens? Lijkt me minstens even praktisch als dit hier.

  17. 10/20, die tatoeage komt er ooit en Wichels is een dialect, geen accent, maar op vraag spreek ik met een accent. Die behamaat en 58 kg is nooit haalbaar vrees ik!!

  18. 9/20
    en dan denk ik nog wat minpunten omdat ik 20 cm boven de ideale lengte zit en een beroep heb waar mannen bang van worden.
    zal mijn man eens vragen hoe hij het uithoudt!

  19. wat een boost voor mijn zelfvertrouwen… tien cm groter, tien kilo zwaarder en een cupmaat kleiner maar toch nog 13/20, ha! ik tel wel algemeen beschaafd Limburgs mee als accent 😉

  20. Hoe ik het in ‘s hemelsnaam gedaan heb, ik weet het niet, maar ik geraak tot aan een 8 begot! Na punten 1 t.e.m. 3 dacht ik al aan opgeven, maar naargelang ik verder las (en me meer dan eens verslikte van het lachen om je commentaar) bleek dat ik nog “onder de mensen” kan komen.

  21. 8/10 en dat zonder de de juiste maten, gewichten en kleuren. Maar ik vind mezelf best ok. Hoeveel had jij als score?

  22. hm, een 11, dat is precies zo slecht nog niet. 12 als ik dat van dat flesje ipv dat glas serieus neem. Al vind ik dat punt voor het accent bizar; ik heb een uitermate sappige Gentse r en hoewel velen dat bijzonder grappig lijken te vinden denk ik nu niet bepaald dat het dat is waardoor ik aan mijn lief geraakt ben…

  23. Zalig. 🙂 Jouw artikel is vele grappiger dan het origineel!
    En ik heb een 4! Telt de laagste score ook voor iets mee? 😉

  24. Een 9/20. Delibereerbaar dus. Maar mocht ik witte wijn boven rode wijn prefereren, dan was ik net door. En mocht ik daarnaast niet van bier houden (echt, wie heeft dat ooit verzonnen, dat een echte vrouw geen bier zou drinken?), dan had ik zelfs een 11/20.

    Perfecte score dus.

  25. Heerlijk examen, dit. Helaas ben ik gebuisd (8/20). In tweede zit haal ik hetzelfde, of het zou gemakkelijker moeten zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *