Just Magic.

Deze ochtend om 9h werd een kleine jongen bij ons afgezet. Hij-met-wie-ze-vorig-jaar-wilde-trouwen. Of ook: Hij-die-dit-jaar-als-haar-beste-vriend-wordt-benoemd.
Om het met haar woorden te zeggen: “Ik ben nog te jong om nu al te weten met wie ik ga trouwen. En ook nog te jong om verliefd te zijn.” Ze heeft gelijk, maar het blijft wel onbenoembaar schattig.

hand

Hij zou de hele dag blijven, en de directe aanleiding was (wij worden hier tegenwoordig nogal gesoigneerd door de vrienden van Disney) een uitnodiging voor een première. De nieuwe van Tinkerbell, het kleinemeisjesidool bij uitstek. Gelukkig was het Tinkerbell en DE PIRATEN, dus de jongen had ook weinig overtuiging nodig.

En zo trokken we naar Antwerpen. De dochter, de extra kleuter, het lief (Een Tinkerbellfan. I kid you not.) en ikzelf.
Aangekomen stond de dochter erop dag te zeggen tegen Charlotte-van-Ketnet, wat ze (mijn mond viel open) ook toen het zover was nog durfde. Toen Charlotte-van-Ketnet heel vriendelijk antwoordde, kroop het dochterkind wel weg onder mijn rok, maar dat is een detail. Ze sprak er vanavond nog van (“en die had sokken aan in haar hakkeschoenen, hahahaha!”) dus ze moet zwaar onder de indruk zijn.

Voor en na de film is altijd een spannend momentje, omdat het lief niet graag op de foto gaat en ik gewoon weiger en dat toch altijd wat awkward blijft. Gelukkig kwamen we op hetzelfde moment aan als Louis Talpe en Joke Vandevelde, dus was er geen aandacht voor the lesser BV en moesten we alleen maar met goodiebag en popcorn de zaal inmanouvreren.

Goodiebagcheck #tinkerbell

Goodiebag: dik in orde. Piratenattributen en kindersurprises. Meer is er niet nodig om de vierjarigen blij te maken. Dat de film, zoals alle Tinkerbellfilms overigens, uitstekend is, hielp natuurlijk ook.
Alweer werd bevestigd wat ik zo cool vind aan de moderne Disney: sommige momenten zijn echt oprecht grappig voor de volwassenen in het gezelschap. En het verhaal zit altijd altijd altijd goed. Wij waren dus vier contente mensen, na afloop.

Na de film waren er frieten, want wij proberen ons natuurlijk megapopulair te maken bij De Beste Vriend.
De rest van de namiddag heb ik gedaan wat eigenlijk het beste werkt als er een spelende kleuter op bezoek is: ik rommelde wat in den hof en moeide mij niet, behalve dan om de paar uur voor wat voedsel. Zij speelden, maakten ruzie, speelden, zetten mijn hele huis en tuin overhoop en sloten de dag na boterhammen en soep af met een praatmomentje bovenop het tuinhok.

Nog efkes napraten voor zijn ouders komen.

Topdag.

9 thoughts on “Just Magic.

  1. Oh die laatste foto is echt schattig. Die ga je direct moeten verwijderen als ze begint te puberen.

  2. Leuk dat de film de moeite was, ik heb eigenlijk nog geen enkele Tinkerbell-film gezien (en wist zelfs niet dat er meerdere waren). En die laatste foto is echt wel eentje om in te kaderen! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *