Maart 2014.

-…begon met de langste twee uur van mijn leven.
-…was daardoor ook de maand met de meest slapeloze nachten, ervoor (woelen en wakkerliggen) en de nacht erna (decompressie, woelen en wakkerliggen.
-…bracht de lente en dat maakte mij blij. We aten voor het eerst dit jaar buiten, zelfs. HOE COOL IS DE LENTE NIET, GASTEN?
-…was alweer niet de beste voetbalmaand. Wij bleven dapper op post, maar ik vermoed dat als ik nog meer met mijn ogen rol als de laatste matchen, dat mijn hoofdpijn chronisch zal worden.

We is ready.

-…was de maand waarin ik leerde dat chiropractors niks voor mij zijn. Of misschien dat die 50 euro voor 5 minuten niks voor mij zijn, dat kan ook.
-…vloog voorbij met stagebezoeken, lessen en studiefiches schrijven.
-…was energie. Ik vond ze terug, namelijk. Onderweg liep ik nog een paar oogonstekingen, een buikgriepje en een valling of twee op, maar hey: energie. Nu nog de weerstand.
-…betekende ook pijnloze dagen: de kine werkt, de rugdokter zei dat het allemaal in orde komt.
-…was de maand waarin mijn papa de gang en al onze deuren boven schilderde. Het is zo mooi als het in mijn hoofd was, met dat roze, groen en blauw.
-…bracht een besluit om volgend schooljaar een Groot Plan Dat Al Lang Rijpt uit te voeren. Maar daarover later meer, ongetwijfeld.
-…was de drukste maand sinds lang voor mijn lief. En bijgevolg ook wel een beetje voor mijzelf. Ik leerde weer koken voor anderhalf, en regelen voor twee.
-…was ook: dagen aan zee, middagen op de boerderij, aperitiefkes met buren en veel playdates voor de dochter.
-…was een goeie maand. Ja. Een goeie.

2 thoughts on “Maart 2014.

  1. Ging jij niet eens naar de yoga? Of niet meer? Alleszins, ik niks meer ziek sinds ik yoga doe en anders ook elk jaar minstens een keer met als topper vlak voor ik met yoga startte bijna 3 weken plat dankzij zona (weerstand onder nul dus). Nu dus keigoeie immuniteit blijkbaar en ik geloof stellig dat dat door de yoga komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *