Voor u getest: Colmar.

Ik schreef ooit, lang geleden, dat lunchen het uitgaan is van mensen met kinderen. Ik lunch met vriendinnen of vrienden, of met mijn onwettelijke, op vrije momenten en als het kind op school zit of bij iemand speelt.
Maar wij lunchen veel met haar ook, omdat haar meenemen gewoon leuk is, en omdat het praktisch de meest handige manier is om uit eten te gaan zonder babysitgedoe.
En nu is er dus ook: de meisjeslunch met kinderen.

meisjes1

Normaal gezien is het uitkiezen van een restaurant met het kind eenvoudig: wij nemen haar gewoon mee naar waar wij zin in hebben en houden weinig rekening met voorzieningen voor kleuters.
Maar omdat Colmar mailde of ik de vernieuwde restaurants eens wou uittesten, en de naam alleen al me terugslingerde naar mijn kindertijd en een onbeperkt dessertenbuffet trommelde ik Lien en metekind Sien 90210 op, en reden we autogewijs naar Colmar Sint-Denijs-Westrem.

Colmar richt zich duidelijk op mensen met kinderen: het gaat vooruit (we kwamen aan om 12h, en stonden om 13h30 al buiten, met drie gangen achter de kiezen), en de kinders worden onmiddellijk grondig omkaderd.
Bij het binnenkomen kregen de mini-mensen een kleurplaat met aangepast menu, potloden en een jeton voor een grijpmachine. Er is een filmhoek, en omdat zowat iedereen een paar koters meeheeft, kijkt niemand op van wat lawaai of wat rondlopende kinderen.

meisjes

Er is een uitgebreide keuze kindermenu’s, waarvan onze dochters allebei de balletjes met frietjes kozen.
Alle kindergerechten kosten 6,95 euro, en er hoort telkens dessertbuffet bij en onbeperkt drankjes. Bijzonder goedkoop, vonden wij, en de balletjes waren zeer lekker, zo verklaarde het gedochterte. Attent ook, dat er gevraagd wordt of het eten meteen mag komen of bij de hoofdgerechten van de volwassenen.

Zelf konden wij natuurlijk niet anders dan de full option te nemen, een driegangenformule inclusief frisdrank, water en wijn. We waren hier om te testen, nietwaar.
Starten deden we met het buffet, dat was zoals ik me dat herinner van zoveel jaar geleden: overvloedig, veel keuze, en smakelijk. µ
Een hele hoop minder evidente slaatjes ook, en een meer dan behoorlijke keuze voor vegetariërs. Zo was er een lekkere linzensalade en bijzondere smakelijke pesto op heerlijke ciabatta.

first

Het is een optie om dit buffet als hoofdgerecht te eten, met frietjes, en ik denk dat ik een volgende keer daarvoor zou kiezen. Koud buffet is lekker, vind ik, en dat zorgde dat ik eigenlijk al bijna genoeg had toen ons hoofdgerecht kwam.

main

Het hoofdgerecht wordt aan tafel geserveerd. We kozen een burger met huisgemaakte salsa en parmesan aan de overkant, beenham voor mij. Lien was zeer te spreken over haar hamburger, mijn beenham was zoals beenham is: dat is eens lekker, op zijn tijd. En de champignonsaus erbij was zeker smakelijk.

Afsluiten deden we allevier met dessertbuffet en daarover kan ik heel kort zijn: er is een chocoladefontein. Er is nog veel meer (taart en cake en ijs en chocomousse) maar ik at dus voornamelijk fruit en marshmellows gedopt in chocolade. Topdessert. Ik wil een chocoladefontein in mijn keuken, om ‘s morgens stukjes aardbei in te soppen voor bij mijn koffie. En zo heeft iedereen wel een onbereikbare droom.

dessert

De grote meisjes namen nog een koffie toe en de rekening klokte af op 68,5 euro. Gunstig geprijsd, meer dan behoorlijk gegeten, en zeer vriendelijk bediend, was de conclusie. En de kindertjes hebben zich geen moment verveeld.

6 thoughts on “Voor u getest: Colmar.

 1. Onlangs ook nog eens uitgetest met onze beide jongens, en goed bevonden en uitermate kindvriendelijk. Enige minpuntje: de bediening vergat ons te vragen of de hoofdgerechten van de kinderen meteen mochten komen. En wij vergaten het ook nog eens te vermelden. Waardoor onze jongens > 1 uur (het was op een feestdag, we moeten eerlijk zijn) moesten wachten op hun eten. Gelukkig was er veel afleiding 😉

 2. Wij hadden onlangs een familiefeestje in de Colmar. Dat was ook dik in orde en ideaal voor een groep van 16 volwassenen en 9 kinderen 😉

 3. Beste Madame Kerygma
  Ik lees ze graag, uw schrijfsels. Ge hebt het. De gave van het woord en een manier van zeggen die aanslaat, die ervoor zorgt dat de mensen uw teksten lezen en slikken gelijk zoete koek. Gelijk ongetwijfeld zovelen kom ik een keer of twee, drie per week kijken of ge niets nieuws uit uw pennenstok hebt gewrongen. Maar nu stelt ge teleur. Ge zijt wel eerlijk en schrijft dat Colmar u heeft geïnviteerd, maar het ligt er vingerdik op dat ge eigenlijk een reclametekstje hebt geschreven. Madam Kerygma, dat gaat u niet af. Ga met uw vriendin en de kroost eten waar ge wilt en zoveel ge wilt, maar laat u niet in de pen jagen voor een teljoor rauwkost en beenham. Maar goed, de beste paarden struikelen wel eens. Opstaan en weer doorgaan! Zoals voorheen. En dan blijven we even goede vrienden…

  1. oh, dit is niet de eerste keer dat ik schrijf over iets wat ik mag testen, hoor, en het zal niet de laatste keer zijn. Mensen mogen mij dingen opsturen, mogen mij inviteren en trakteren zoveel ze willen, en ik schrijf daarover als ik daar zin in heb.
   En als het niet ok was, dan schrijf ik dat het niet ok was. En als het wel ok is, schrijf ik dat het wel ok is.
   Als u dat struikelen noemt, doe gerust. Maar ik ga dat dus blijven doen. Dus als dat u teleurstelt best die dingen niet meer lezen dan.

 4. Even though you might disgust relocation and varying to firmly other places, but sometimes, you only can. You have to live where there are no
  other road users. Here are a a small number of tips
  that can support you launch your home-based affiliate
  business.

  Feel free to visit my blog post – Frank Kern blog

 5. Jàààààààren geleden dat ik ook nog eens in een Colmar geweest ben. Je doet me ineens aan iets denken dat nog eens mag herhaald worden, zoals blijkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *