Dienstmededeling.

Een tijd geleden, toen ik dreamhost buitengooide wegens complete incompetentie, bleek er één en ander fout gegaan te zijn bij de conversie van de database. Daardoor hadden veel oudere posts en comments allerlei rare tekens.
De oorzaak was iets met UTF-8 en dingen die ik niet begreep, maar waarvan mensen met meer verstand van zaken dan ikzelf beweerden dat ik ze kon oplossen in de database.

Brrr. Database.
Dat klinkt als niet zo plezant, vind ik. En ik bedacht ook dat iedereen best wel weet dat een é eigenlijk een é hoort te zijn. Dus haalde ik mijn schouders op, dacht “ik ga dat eens uitzoeken als het past” en ging andere, leukere dingen doen. Ge weet wel.

procrast

Edoch. Vandaag was ik op zoek naar een oud recept voor risotto en opeens stoorde UTF-8 mij zoals alleen UTF-8 mij kan storen.
Nu heb ik dus dingen aangepast in de database en voel me een superheld van de IT want ik heb niet eens aan Michel moeten vragen om mij te helpen. Ik overweeg zelfstandig in bijberoep te worden als coach van mensen die dreamhost buitengooiden en iets fout deden in de database van hun blog en niet weten hoe ze het moeten oplossen. Ik voel het, ik ga daar rijk mee worden.

Aniehows. De rare tekens zouden weg moeten zijn, maar als u er toch nog tegenkomt, dan mag u het altijd laten weten.

Of u kan het ook negeren, dat werkt ook.

13 thoughts on “Dienstmededeling.

 1. Haha. Luidop gelachen. Ik kan ook zo buitenproportioneel trots zijn op mezelf als ik iets IT-gerelateerd opgelost krijg ????

   1. Alrighty. Ik zal er eens naar kijken. Als ze de technische migratie op zich kunnen nemen, dan zou ik al content zijn. Want daar ken ik nu eens helemaal niets van. 🙂 En als er een UTF-8 error opduikt dan weet ik u te vinden.

 2. ik ben er vandaag in geslaagd een cd te rippen en te branden, voel mij even fier!! ik weet het, klinkt prehistorisch, en echt gatachterlijk, maar we hebben nog maar een half jaar windows 8 en ik kan er NIKS mee…heeft mij wel 2 kostbare uren gekost…

 3. Ik weet niet of dat ook met wijlen dreamhost te maken heeft, maar af en toe kan ik gewoon niet via de link op mijn gmailadres in het nieuw aangekondigde stukje komen en op andere momenten dan weer wel. Rara.

  1. soms is er iets raars met comments die niet direct doorkomen ook. Eens F5 doen helpt dan. Maar ook daar: ik zou er eens naar moeten kijken.

 4. Ik ben tijdje geleden overgestapt naar ASO en nog geen moment beklaagd. Zeer goeie interface en een customer service die u soms binnen het uur al terugmailt, das toch de max.

  Hoe ebt ge dat eigenlijk opgelost dan, dat UTF-8 gedoe ? Alléé, een vriend van een vriend wil da weten, daarmee dak het vraag. Nie da kik ne website heb of zo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *