Oooooooow.

– Ik heb die nog niet gezien.
– Wat? OOOOOOOOOOOW.
– Ja. Kweetnie. Is dat niet zo’n licht homo-erotische film zonder inhoud?
– WAT? OOOOOOOOOOOW.

Op mijn vrijgezellendag, ergens in de namiddag, in een café dat aan elkaar hangt van de herinneringen, hadden wij dit gesprek, mijn vriendinnen en ik. De ene persoon in de conversatie is de hippie-vriendin, opgegroeid in een huis zonder televisie en verder ook verstoken van elementaire belangrijkheden zoals de Joepie. De WatOOOOOOWs kwamen van alle andere aanwezigen. In koor.
De directe aanleiding was dit nummer, en dan weet u natuurlijk het onderwerp ook. Want iedereen heeft deze film gezien.

Behalve onze hippievriendin dus. Nadat onze schok een beetje was gezakt (“wij zijn bevriend met iemand die niet weet wat Talk to me, Goose betekent. Hoe is dit ooit kunnen gebeuren?”, ik moet u die conversaties zeker niet uitleggen) werden er algauw plannen gesmeed om dit verschrikkelijke euvel te verhelpen.

En zo hadden wij gisterenavond een vrijgezellenavondreünie in een boothuis. Er was een kachel, er was een groot scherm, er was chips, er was wijn, er waren dekentjes en er waren hapjes (“ik weet niet wat het is, neen. Er stond -50% en het zag er vettig uit, dus ik heb het gekocht”).

Talk to me, goose.

Topavond. Vooral omdat ik deze ochtend een sms-stuurde naar zij-die-tot-gisteren-een-topgun-maagd was, of ze maandag mijn +1 wilde zijn op iets waar ik naartoe wil, en ze antwoordde: “I would be your wingman anytime!”. Hartjes voor random gebruik van filmquotes. Veel hartjes.

De volgende op de lijst is Dirty Dancing. ‘Cause nobody puts baby in a corner.

8 thoughts on “Oooooooow.

  1. Dat zijn van die MUST HAVE SEEN films. Met de tienerdochter van mijn lief ben ik ook van plan zo’n wijvenfilmavond te plannen. Top Gun, Dirty dancing, Footloose (de oude) en dingsje, allez, met Richard en Julia, je weet wel! 😉

  2. Zelfs de zonen kennen hier hun klassiekers al. Fantastisch om in de auto “filmmeezingers” te doen, en dan met zes omterhardst van “Baby…” te kwelen!

  3. Het leven is niet compleet zonder een “I feel the need… for speed” hier en daar 🙂

  4. Overlaatst was die nog eens op tv, en ik was, moet ik zeggen, toch wel licht verrast door het feit dat mijn lief/echtgenoot – die verder een bloédhekel heeft aan alles wat ook maar neigt naar romantische of gladde Amerikaanse cinema – uit pure jeugdnostalgie toch nog wel ‘s naar Topgun wou kijken. Ik heb ‘m wel beloofd om het niet verder te vertellen 🙂

  5. Oooooh Top Gun!!!!! Zoooooo verslaafd aan die film ikke! Ik heb hem ongeveer 3 keer in de bioscoop gezien toen en de videofilm (!!!) heeft het na jaren opnieuw gedraaid te worden gewoonweg opgegeven. En toen heb ik de DVD nog eens gekocht. Gewoon, omdat dat de beste film ever is!

    Hey Goose, you big stuuuuuuuudd!!! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *