Let me tell you about Johnny.

Ik heb al honderd namen gehad voor hem. Heel vroeger Jonathan, en ook een tijdje Jantje De Boeck. Af en toe Hans W. Vandaag heet hij Johnny op het internet, maar meestal is hij gewoon John hier thuis.

Toen nog met baard

Die honderd namen kreeg hij omdat hij al ongeveer bijna honderd jaar mijn vriend is.

Wat eens de vanzelfsprekende kameraadschap was van kinders die in het zelfde dorp opgroeiden, werd toen we ouder werden het bewijs dat meisjes en jongens wel maten kunnen zijn. Eens verhuisd naar de stad was ik bij momenten meer daar dan in mijn eigen huis. Ik heb massa’s grappige verhalen en een hoop genants te delen, maar ik heb gisterenavond beloofd dat ik me zou gedragen. En als hij dat vraagt dan doe ik dat.

John woont op een boot. Hij geeft les aan pubers die willen leren koken, want hij kan goed koken. Als ik bel als er geen school is, dan weet ik dat de kans groot is dat hij aan het klimmen is in Frankrijk, aan het kamperen in een bos, olijven plukt in Toscane of ergens op een berg op een snowboard staat.

Toen hij vertelde dat hij met een sneeuwrace wilde meedoen met honden en een slee, was ik niet verbaasd. Ik heb efkes met mijn ogen gerold, ik geef dat toe, maar ik was niet verbaasd. Toen hij vertelde wat hij moest doen om een ticket te krijgen heb ik geantwoord: wel, we gaan dat regelen.
Ik ken niemand die het meer verdient om in de koude natte sneeuw achter een bende wilde honden aan te lopen dan hij. Omdat hij dat graag wil hé, gasten.

Elke deelnemer moest een filmpje maken, en dat op de pagina van de Fjall Raven Polar zetten. Van elke land/landengroep (wij zitten bij de benelux) is degene met de meeste stemmen rechtstreeks geplaatst voor deelname.
En dus moeten jullie stemmen nu. Want ik heb mijn maat beloofd dat we het gingen regelen, en ik ga mijn belofte niet breken.

Jamaar, i., what’s in it for us?
Wel, ik ga jullie keihard omkopen, natuurlijk!

Hoe doe je mee?

1. Je gaat naar de pagina van zijn inzending.
2. Je stemt, en vervolgens neemt ge een screenshot waarop duidelijk staat you have already voted, zoals hieronder.
3. Die screenshot mail je door naar mij.
4. Per dertig inzendingen verloot ik iets. HET EERSTE IS EEN TAART EN IK KAN SUPERGOED TAART BAKKEN.

john

Een extra ticket krijgt ge door de link te delen op facebook en ook daar een screenshot van door te sturen. Ik heb dat hier eens uitgerekend: 2 tickets op 30, dat is bijna 7% kans op winst.

Dat is beter dan de Lotto, en daar krijgt ge geen taart.

10 thoughts on “Let me tell you about Johnny.

  1. Jamaar, ik heb gisteren al gestemd en daar geen screenshots van gepakt. Ik voel mij belogen, i.

  2. Ik heb letterlijk een half uur geleden al gestemd via de FB-pagina van Lieven Scheire. Maar in ieder geval: hup Johnny hup!!

  3. gestemd! maar ik doe niet mee voor taart, er wordt hier op het werk al bijna dagelijks taart gebakken en ik begin uit mijn broeken te barsten.

  4. Ik ken je kookkunsten , laat anderen ze maar eens ontdekken . We doen het voor John he , die zit bijna aan 1000 votes en er moeten er nog veel bij toch !

    1. Klopt Liese! Er kan enkel via fb gestemd worden maar je mag gerust de link doorsturen via mail naar al je kennissen! Wie weet kan je dan een stukje taart of een tasje soep meepikken van één van je vrienden 😉
      Toch bedankt voor de moeite!

  5. Idem dito hier, ik wil wel stemmen maar zit niet op smoelenboek… Anyway, is de naam Hans W. de grap die ik denk dat ie is ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *