Take back the streets.

Het moet een jaar ofwat geleden zijn, toen we een mail stuurden naar de stad om een zebrapad te vragen aan het park hier op het eind van de straat.
Daar links is dat park. Daar waar die auto staat, daar steken kinderen over om naar het park te gaan. En die bocht, die kunt ge blijkbaar gemakkelijk doorvlammen en optrekken tot zestig of voor mensen met ambitie, zeventig, dan op het rechte stuk.

hoek2

Daar is toch niet veel verkeer, in zo’n woonwijk, hoor ik u zeggen? Dat zoudt ge denken natuurlijk, ware het niet dat dit een sluipweg is voor wie het druk verkeer op de hoofdwegen hier in de buurt wil ontwijken. En dat blijken veel mensen te zijn.

We vroegen een zebrapad, we kregen “dat is daar zone 30, dus er is sowieso geen probleem”. *zwijgt*

U zal het mij dus vast niet kwalijk nemen dat ik het eigenlijk best lollig vind, dat net dat kruispunt er nu zo uitziet. Want laten we eerlijk zijn: dit is eigenlijk een beetje zebrapad, the next level.

leefstraat

leefstraat2

Tot 13 juli is dat hier van dat, en dus krijgt u linkjes. Over Leefstraten. Over die van ons, die heel poëtisch De Ooievaar van de Meibloem werd gedoopt. En vooral over nu zaterdag, en de officiële opening. Kom af! For reals!

19 thoughts on “Take back the streets.

 1. Awel tis goed! ‘t Wordt een Brugse Poort-weekendje dan, want vrijdag al Boerse Poort-filmpje meepikken! Of speelt mijn desastreur gevoel voor oriëntatie me nu parten en is dat helemaal niet in de buurt? 🙂

 2. Wij komen af! In de Beukelaarstraat kunnen we er alleen maar van dromen (na twee keer vruchteloos polsen om er een dagje eens speelstraat van te mogen maken…), maar er zijn hier nog aangrenzende straten hè 😉

 3. Oh, ik zie in mijn hoofd zoveel straten hier in Brugge waar ik dat direct zou willen doen. Zo zalig zeg, we moeten dat duusd keer meer doen!

 4. Oooh! Dat is gewoon die hele hoek bij jullie! Super!
  Bij ons is het een klein stukje straat, maar we hebben er op die ene week al zoveel plezier van gehad dat iedereen het jammer zal vinden als we dat stuk straat weer zullen moeten afgeven.

 5. Ik ben stik en stikjaloers. Hoe zalig is dit. Hier tevergeefs gepolst, maar onze straat komt zelfs niet in aanmerking als speelstraat. Gelukkig wel een heel fijn speelplein om de hoek, waar we in de zomer zo goed als wonen. Geniet ervan! Het ziet er geweldig uit.

 6. Wow! Dat zou hier ook tof zijn, maar de bakker op de hoek zou het nooit toelaten.
  Als ik zaterdag op tijd thuis ben, kom ik eens een kijkje nemen.

 7. Ik ben er al zo vaak voorbijgewandeld, heerlijk! Ook al hartelijk gelachen met de mevrouw die kwaad uit haar auto stapten en van haar oren maakte omdat ze nu helegans moest omrijden. Jammer dat we pas 9 juli de sleutel krijgen en twee keer kraambezoek hebben zaterdag!

 8. Dat is tof zeg. Is dat de Brugse Poort. Ik zou gezworen hebben dat het Gentbrugge was. Maar neen, de Ooievaarsstraat. Ziet er leuk uit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *