De hemel.

Het regent al drie dagen hier in Gent, en dat treft: dit waren de dagen die ik voor mezelf had ingepland om cursussen te schrijven. Vanaf morgen begin ik uit te bollen, dus vanaf morgen zal het wel weer wat beter weer worden. Vanaf volgende week helemaal.

In deel 1 van de vakantie vlogen wij alvast een dag of vijf naar de hemel. Gewoon, omdat het kon. Ik schreef toen dit, in mijn boekje. Dat is iets gelijk een laptop, maar dan met papier en een bic. Aanradertje.

***

In de hemel, daar zijn van de beste vrienden en kinderen die dan ook weer elkaars vrienden blijken. Daar wordt elke avond gekookt met een overgave en kunde waar de beste Italiaanse chef jaloers zou van worden. Daar wordt getekend, gelezen, gespeeld, gebabbeld en afgewassen. En dat gaat allemaal vanzelf.

Er is enkel gsm-ontvangst op één plekje op het terras, en ook daar onder die ene parasol aan het zwembad. WiFi is een concept dat nog niet op de berg in de hemel is doorgedrongen. Maar dat is niet erg: kinders denken dagenlang zelfs niet aan de tablet, en als de pup ‘s ochtends toch eens naar een filmpje vraagt, dan klapt ze na tien minuten de DVD-speler toe en zegt: ik ga spelen.

foto 2

Het is in de hemel overdag zo warm dat er nauwelijks iets anders te doen valt dan in een zwembad zitten, of lezen in een hangmat. Er zijn daar ‘s avonds zoveel muggen dat zelf 50% deet slechts matig helpt. Het is er te warm om echt te slapen, maar ‘s ochtends om half zeven over de vallei uitkijken, zittend op het muurtje aan het terras en de bergen zien wakker worden: ik vergeet dat van die muggen en dat slapeloze direct.

foto 1 (2)

Er is pentanque en een zwembad waar ge ook rond middernacht kunt inspringen, desgewenst. Er is een vijgenboom die zo veel vruchten laat rijpen dat er altijd verse vijgen zijn. Veel. Zelfs voor tien mensen.

Als ge in de olijfgaard gaat wandelen, dan moet ge een stok meenemen om de slangen weg te jagen. Bij valavond zit iedereen muisstil op een rij te wachten tot er wilde beesten komen. Als het echt donker is, dan zijn er vuurvliegjes. ‘s Avonds op het terras is er elke avond hetzelfde vliegende hert.

foto 2 (1)

Echt. Ge moet daar ook eens naartoe, als het past. Het is daar goed.

5 thoughts on “De hemel.

  1. Als het past, als het kan. En liefst niet allemaal met het vliegtuig. 😉 Want dan is het op termijn ook gedaan met die hemel.

    Fijn dat je ervan genoten hebt! Fijn dat het kon.

  2. Uw foto is ook wat retro hé, awel, maar ik krijg bij het lezen echt het vakantiegevoel dat ik als kind ook had…..(ik spreek van de jaren 70 )misschien moeten we niet altijd melancholisch aan vroeger denken….misschien kunnen we het nu gewoon ook beleven…als we wat ons best doen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *