Travel light.

Momenteel zijn we hier in volle voorbereiding van een paar weken kamperen in het zuiden. (Ja, ik mag dat vertellen, want naar goede gewoonte komen er tuinloze mensen in onze crib wonen en de dikste kat van Gent gezelschap houden terwijl we weg zijn. Doe dus geen moeite.)

Kampeervoorbereidingen, dat is mijn halve huishouden in curverboxen proppen, in essentie. Terwijl ik op andere reizen meestal gewoon een paar dingen in een handbagage gooi, is dat als ik met de auto wegga – euhm- een beetje het andere uiterste van het spectrum. Ik kan niet koken zonder mijn eigen mes en echte wok, dus die moet mee. Mijn echtgenoot doet niet aan slapen in een slaapzak, dus we nemen onze donsdekens mee. Ik loop niet graag om de vijf voet naar een supermarkt op verlof, dus er is ook een box met eten. Mijn rug doet pijn van kampeerstoelen, dus er moeten goeie zetelkes mee. En hangmatten. En tafels. En een gitaar, natuurlijk, want wie kan er nu op reis zonder gitaar. Onder het motto: zolang er plaats is in den otto, blijf ik proppen, is het bijgevolg altijd een gigantische verhuis. Maar kijkt hoe idyllisch eens we geïnstalleerd zijn.

Er werd daar zelfs gekookt. Soms.

Aangezien we allebei onze jeugdzomers in tent en camionette hebben doorgebracht, zijn we niet onervaren op kampeervlak. Dat zorgt ervoor dat we wel een paar efficiënte oplossingen hebben voor bepaalde zaken. Zo is er de kastinrichting van de ikea die hupla een kleerkast wordt. Of een constructie van curverboxen en bouten en plankjes, die eerst dient om grief te transporteren en dan in vijf minuten een keukenkast wordt voor in de tent.

Het prototype van vorig jaar ondergaat de finetuning voor versie 2.0 #campingkast

Vorig jaar waren er een paar dingen die we hadden gemist. Zo was het weer niet altijd even goed, en is dat wat spijtig dat ge niet buiten kunt zitten als het regent, maar toch warm genoeg is. Dus is er nu een shelter van bij de Decathlon aan onze bagage toegevoegd.

shelter

En terwijl we daar toch waren: lampkes voor in de tent. Ze hebben een magneet, en vier lichtsterktes. En een afstandbediening. Daarom zijn ze mogelijks de coolste kampeerlampkes ooit en had ik ze echt nodig.

Mijn nieuwe tentlampjes hebben een afstandsbediening en nu ben ik overdreven enthousiast. #campinggeek #decathlon

Maar wat ik mij dus afvroeg. Vertel het mij eens, kamperende medemens, wat is het geniaalste dat jullie niet zouden kunnen missen op camping?

Ik heb nog een paar dagen, dus eventueel kan ik nog een trekhaak installeren en een remorque huren.

9 thoughts on “Travel light.

 1. Wij doen zo van die ouderwetse 3-boven-elkaar-metalen-fruitmandjes mee die je kan ophangen voor fruit en groenten!

 2. En ik ging vandaag ook om zo’n shelter, maar de decathlon easy had dat niet en De Waele is toch wel gesloten op maandag zekers! En het straffe is, ik weet dat al van vorige zomer dat ik dat wil, en toch wacht ik tot de bijna laatste dag, terwijl het in de winter korting is bij De Waele…

 3. Haha “zolang er plaats is in de auto, blijf ik proppen” , kan ik mezelf in vinden :’).

  Helaas, hier geen ervaring met kamperen. Wij gingen steeds op reis met de zeilboot en valt een beetje onder tzelfde principe. Wat voor ons niet mocht ontbreken was een spel speelkaarten. Om de dode momentjes of regendagen op te vullen !

 4. Wij zijn net twee weken geweest, twee kleine kinderen en alles in den auto gekregen (zonder dakkoffer! zondag trekhaak!). Een hangmat is wel fijn, maar hetgeen wat wij nog het meest gebruikt hebben is zo’n waterbidon met een kraantje aan. Bijzonder handig!
  Ps: we hadden ook die shelter van den Decathlon gekocht en ik kan vertellen dat die heel klein en laag uitvalt. En wij die dan maar verbannen hebben naar het kookgedeelte…

 5. Zoals gezegd op Facebook, die matrassen, hémels!
  En een goede ligstoel, die zou ik ook niet meer kunnen missen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *