De meibloemsite, aflevering ik-weet-het-niet-meer. #Brugsepoort

Wat vooraf ging.
Er was hier, achter waar wij wonen, een meubelfabriek en een bowling. Die werden gekocht door een projectontwikkelaar met ambitieuze plannen.
De chronologie tot 2013.
Toen, op de avond dat de gemeenteraad zou beslissen over de zaak van de wegen, kwam er bericht dat de ontwikkelaar zijn aanvraag had teruggetrokken.
Er kwam een tijdelijke invulling.
Die sloot heel plots.
Ik schreef een brief naar de burgemeester. Ik kreeg antwoord, dat we zeker zeker op de hoogte zouden gehouden worden. Want overleg en communicatie is belangrijk!

Dat is een jaar geleden.

Toen wij half augustus thuiskwamen van reis was er een aangetekend schrijven en de u welbekende gele aanplakbrief. Een nieuwe verkavelingsaanvraag, bezwaren moeten binnenzijn voor 5 september.

Ik schreef opnieuw. En met mij gisterenavond al 43 andere mensen. Dat was redelijks indrukwekkend, en het bewijst nog maar eens dat er grote bezorgdheid is, hier in de buurt.

43 bezwaarschriften. BAM! Morgen nog een dag. Wees welkom, #brugsepoort. In trafiek, vanaf 19h #gent

Dat zijn er al heel wat, 43, maar we zitten nog ver van de 75 bezwaarschriften die we de vorige keer hadden. Dus bij deze een warme oproep.

Als u van dicht (u woont er) of van minder dicht (u werkt er, uw kinderen gaan er naar school, …) iets te maken heeft met de Brugse Poort: schrijf een brief! U kan dat gewoon thuis doen, en u mag de modelbrief gebruiken die op de site staat om vrij te copypasten. Net als die van mij, die u hier vindt.

U ziet op tegen het brengen van uw bezwaarschrift naar het stadhuis? Bezorg het ons (ondertekend!), wij doen dat voor u. Vanavond in Trafiek (in het Pierkespark – Haspelstraat), of gewoon aan mij, vandaag of morgen.

U heeft geen printer? U ziet dat niet zitten, zelf een brief opstellen? Kom vanavond vanaf 19h naar Trafiek, wij helpen u. Er zijn computers, een printer, en alles kan meteen in een envelop naar het stadhuis.

En tot slot: u heeft eigenlijk niks met De Brugse Poort te maken, maar wilt toch iets doen? Deel deze post! Stuur hem door naar wie u hier in de wijk kent!

We hebben u nodig. Echt.

9 thoughts on “De meibloemsite, aflevering ik-weet-het-niet-meer. #Brugsepoort

 1. I., goed dat je me daar nog eens aan herinnert. Ik kan vanavond pas om half 9 in Trafiek zijn, is er dan nog volk? Ik zal geen computer bij hebben, kan ik toch iets schrijven daar?

  1. ja hoor, Ellen. Tot 22h. Er zijn laptops beschikbaar en helpende handen. Maar als je al een paar dingen voorbereidt op stickje, dan mag dat ook.

   ALLES KAN.

 2. Echtgenoot is vandaag zijn bezwaarschrift al persoonlijk gaan indienen op ‘t stadhuis. Ik schrijf er na het werk ook eentje en zal hem vragen of hij hem nog aan jullie wil bezorgen (ben zelf momenteel niet zo heel erg mobiel wegens ingreep gisteren). Dank om hem dus ter plekke af te geven.

 3. Wauw, wat een brief! Wij wonen aan de andere kant van de stad en komen ook niet vaak aan jullie kant, maar ik deel, want ben het helemaal met je eens.

  1. En ik vind dat kweetnie hoe erg dat ik daar niet was, en gij wel. Dan kon ik eens dwepen en al. There, i said it. #zwaarfan

 4. Je oproep heeft duidelijk vruchten afgeworpen: blijkbaar ruim 350 (en wellicht eerder 400) bezwaarschriften ingediend. Krijgen we nu allemaal een persoonlijk antwoord? (ik liet mij vertellen dat dat in principe wel de bedoeling is)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *