Als het goed is, dan zeggen we het ook. #telenet

Eerder deze week kreeg ik een comment van de verstandige jongens en meisjes van telenet om te melden dat ze mijn opmerkingen op de agenda hadden gezet. En nu, minder dan een week na mijn initiële rituele online BH-verbranding, blijkt het menu aangepast.

Jongens is nu veranderd in Avontuur, met als tagline “Op avontuur en schattenjacht, stoere heldenverhalen en coole animatiefilms”. Meisjes werd Helden en Heldinnen, en daar staat bij “Schattige prinsessen, wonderlijke sprookjes en betoverende romantische verhalen”.

In mijn sector heet dat: tweede zittijd met succes afgelegd.

Goed gedaan, telenet.

11 thoughts on “Als het goed is, dan zeggen we het ook. #telenet

 1. Met het risico als muggenzifter gezien te worden. Maar helemaal goed voelen die taglines niet. Prinsessen zijn niet schattiger dan kleine jongens. En ook niet per se minder stoer.
  Let op, ik ben niet tegen het gebruik van die woorden. Maar laten we onder ogen zien dat het wel clichématig is. En niet per se de best mogelijke associaties oproept. Neen, er staat niet meer ‘voor jongens’ en ‘voor meisjes’. Maar er is wél nog altijd dezelfde opdeling. Stoer vs. schattig. We weten allemaal dat een meisje wel stoer mag zijn – zoals in de vorige comments heel terecht werd opgemerkt: de overschakeling naar jongens is veel minder moeilijk dan omgekeerd – maar een jongen die naar ‘schattige’ films zal kijken? Neen. Neutraal, en uitnodigend voor eender welke sekse is het nog altijd niet.

  Damn. Ik ben een beetje teleurgesteld. Dat de vorige post zoveel gelijkgezinde reacties opriep, weinig woorden behoefde, maar dat ik nu het gevoel krijg dat ik aan het zeuren ben en me moet verantwoorden.

  1. Je gevoel zit goed! Je bent EFFECTIEF aan het zeuren. En please, stop met je te verantwoorden.
   (Ik zie een man dergelijk gegrien niet snel posten, trouwens.)

   1. Wat een onbeschoft antwoord maat. Sluit deze communicatievorm beter aan bij je voorkeuren :-)?

  2. Over “schattige prinsessen” valt inderdaad wel iets te zeggen. Dat is een torenhoog cliché en zorgt er mee voor dat vrouwen in die schattige rol geduwd worden. Maar in de huidige onderverdeling wordt er niet meer gezegd welke films voor jongens en welke voor meisjes zijn. Ik zie dus niet in waarom een jongen niet voor romantische verhalen of schattige prinsessen zou kunnen kiezen. Als dat zijn ding is. Ik neem aan dat je dat als ouder wel weet? Dan zet je hem in zijn prinsessenjurk met gelakte nageltjes voor de tv. Geen probleem toch?
   Als het probleem bij de ouder ligt, die vindt dat een prinsessenfilm niets voor een jongen is, dan gaat die jongen dat ook niet te zien krijgen als er GEEN opdeling is tussen de films.
   Persoonlijk zou ik het logischer vinden dat zij geen opdeling maken, maar dat ze een aantal icoontjes bedenken die de aard van de film weergeven zodat je als ouder enigszins kunt inschatten of de film in de smaak zal vallen. Maar ik vind het toch al een stap vooruit zo.

 2. Leuk om te zien dat ze echt rekening houden met je mening. en vooral dat er snel actie is ondernomen.

  Top. Dus laten we vooral niet blijven mekkeren over punten en komma’s…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *