Ik kan nauwelijks wachten.

Ghost Rockers, kent ge dat? Neen?
Dan hebt ge naar alle waarschijnlijkheid geen kinderen in de leeftijdscategorie van 6-10.

Want Ghost Rockers, dat is het helemaaaaal momenteel, bij de lagereschoolkinderen van vandaag. Of toch alleszins in elke klas waar ik kom deze dagen: elk nummer wordt foutloos meegezongen, elke aflevering zeker drie keer bekeken. Mijn eigen pup heeft ook een muts zoals Milla heeft. Want ja.

Ik ga er — ik ben niet beschaamd, neen — allemaal nogal gewillig in mee. Want hoe commercieel het ook is, het is met gitaren en avontuur en het is ook voor het allereerst niet één of andere irritante tekenfilm waar ze wild van is. (JA DORA IK KIJK NAAR U MET UW DWAZE RUGZAKRUGZAK)

Dus gaan we naar de stad als we horen dat de nieuwe CD uit is, speciaal om die te halen. Dus bestel ik kaarten voor de inconcert-toestanden, binnenkort. Gewoon, omdat ik nog weet hoe het was om als kind zo wild van iets te zijn.

Vanavond was de seizoensfinale, en we keken samen. Alleen had ze vast te spanning niet aangekunnen, dus ik hield haar hand vast en suste haar onrust. Ze gaan vast niet dood, liefje, anders zou Studio 100 geen derde seizoen kunnen maken en Gert Verhulst is ook niet zot hoor.

Achteraf praatten we over films. Ik vertelde haar over alle dingen die ik herkende in Ghost Rockers en liet youtube-fragmenten zien. Van Speed. Van Dirty Dancing. Van Fame.

Ze keek met open mond naar John Travolta die you’re the one that I want zong, ik toonde wie E.T. en de Gremlins zijn, en er passeerde zelfs een fragmentje Top Gun. Ze hing aan mijn lippen, die altijd maar breder glimlachten. Ook omdat ik naar Tom Cruise met een pilootbril mocht kijken, natuurlijk, we gaan daar niet onnozel over doen.

Top Gun

Ik realiseerde me, door haar enthousiasme, dat ik heel binnenkort eindelijk een geldig excuus heb om mijn hele jeugd opnieuw te bekijken.

Wat is eigenlijk het AVI-niveau voor ondertitels?

22 thoughts on “Ik kan nauwelijks wachten.

 1. Wij hebben hier met onze tieners al onze jeugdfilms al bekeken: Dirty dancing, Back to the future, ET,… Sommigen met succes, bij anderen denken ze echt dat wij in de prehistorie leefden ;-). Maar nu ik eraan denk, volgens mij is Top Gun nog niet gepasseerd. Dat moeten we dringend op het programma zetten 😉

 2. Oh, het wordt altijd alleen maar beter! (en dat zeg ik al 12 jaar, om de zoveel maanden)
  Ik luister tegenwoordig samen met die oudste dochter weer naar Footloose en Chaka Kahn. Zij doet ingewikkelde hiphop moves, ik dans gewoon weer alsof in 16 was. Heerlijk!

 3. Ik ben daar twee jaar geleden (toen was de spruit dik twee) al aan begonnen met Pippi Langkous…ik heb net ook terug Kulderzipken ontdekt, en ik kan niet wachten tot het tijd is voor Dirty Dancing! En zou je nog ergens de Familie Knots en de Zevensprong kunnen vinden?

 4. Hier ook twee gigantische fans! Alle liedjes meebrullen en bijna elke aflevering van buiten kennen ?

 5. Wacht maar tot ze tienert…Dan gaat ze op school stoefen met “de ontdekking van de eeuw!” waar gij dan zo iets hebt van “ja, absoluut, ik heb die nog in de cinema gezien en uw vader was toen nog mijn lief” 😉

 6. ik doe dat ook met mijn oudste dochter (16) onder het mom: “ge moet uw klassiekers kennen”: footloose the Original (vond ze fantastisch), Grease (the Original): zingt ze mee; Ghost (vond ze maar niets en ik ook niet meer), en nu binnenkort ga ik inderdaad Top Gun opsnorren…(great balls of fire!)
  En met de jongste (10) heb ik alle Disney klassiekers bekeken: Bambi (oooh die mama gaat dood), Assepoester, Sneeuwwitje enzovoort.
  Het leven kan toch eenvoudig mooi zijn 🙂

 7. Bekijk vooral geen Theo en Thea met uw kroost, want dan hebt ge maandenlang dialoog-imitaties in Theo en Theastijl aan uw broek!

  1. Ow….ik weet nog dat mijn ouders helemaal niet goed werden van de Theo en Thea immitaties van broerlief en mij.

   Wij zaten ondertussen huilend van het lachen aan tafel 🙂
   En geen idee meer waarom het nou zo leuk was…

 8. Mijn meiden zijn daar nog niet aan toe, maar als ik dit lees dan kijk ik daar al geweldig naar uit! Ondertussen verdraag ik Dora :), want ze moeten niet te snel groot worden.
  Oh, samen naar Labyrinth kijken of The Neverending Story….

 9. Ik heb de driejarige hier al dan kunnen maken van pipi langkous en de freggles… Maar hoe hard ik ook probeer; met vrouwtje theelepel wil dat niet lukken 🙁 De dag dat ik met hen naar topgun mag kijken zal niet stuk kunnen, al weet ik niet hoe fijn ze het hier zullen vinden dat mama hele dialogen van de film mee zegt 🙂

 10. geen ondertitels! Engels leren, veel beter. En handig in het buitenland, om museums te bezoeken ed

 11. De volgende generatie is nog Dora aan het kijken. En de jongste denkt nog dat je de bal écht moet pakken, dus is het na elk bezoek een uurtje scherm poetsen om het fruitsap en de appelcake er af te krijgen …

 12. Zo tof dat je haar die stukjes uit je eigen jeugd toonde! Onze dochter van 3 wordt hier ook voor snorkels, freggels, molletje, smurfen, niels holgerson, de fabeltjeskrant etc gezet. Verplichte kindertv! ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *