Over het waard zijn en genialiteit.

Het is hier stil, ik weet het. De reden daarvoor is dezelfde als de reden waarom ik eerder deze week de kaarten voor het concert vanavond van één van mijn grote helden heb verpatst. Ik ween, maar het is wat het is, en het is nu niet anders.

(U leest hem trouwens hier, die reden, en terwijl u daarmee bezig bent kunt u ook de petitie tekenen, desgewenst.)

Gisteren echter, voor de zoveelste keer op rij, riep iemand “moh, wat een slim idee.” en ik dacht: ha, ik moet dat eens vertellen aan het internet. Want het is zo geniaal dat het de mensen van het internet hun leven vast even hard gaat veranderen als dat het idee het mijne heeft veranderd, nu een jaar of twee geleden. (ja, dat is een heel kreupele zin, maar ik ben moe en nadenken over een zinsconstructie kost te veel tijd. 33% meer studenten, weetnog.)
Maar genialiteit dus. Hier komt het.

Sleutels. In. De. Frigo.

Aha. Nu bent u vast achterover gevallen.
Of indien niet, dan valt u alsnog na mijn uitleg.
Sinds een paar jaar leg ik mijn sleutels in de frigo als ik daar boodschappen (bijvoorbeeld vis, zoals in dit geval) in gestopt heb op het werk (of op een stageschool, zoals in dit geval).
Vroeger had ik namelijk bijna wekelijks hetzelfde scenario: dan had ik in een bui van georganiseerdheid tussen de middag rap al iets voor het avondeten gehaald en mezelf daarvoor met complimenten overladen. Maar dan had ik dus 90% kans dat mijn vlees/yoghurt/vis/afhaaleten/soep, wanneer ik die ‘s avonds wilde klaarmaken, nog op het werk in de frigo stak. En we dus boterhammen met eitjes moesten eten. Ook lekker, daar niet van. Maar wel een beetje onpraktisch.

En nu steek ik dus mijn sleutels in de frigo, bij het eten. Als ik dan naar huis wil rijden, dan sta ik eerst vijf minuten aan mijn auto te draaien op zoek naar mijn sleutels, en dan denk ik: “just! de frigo!” en hopla, het avondeten gered.

De vis was lekker. Ik deed er een pesto bij en rijst met groenten.

En voor die sleutels-in-frigo-tip: het is graag gedaan.

13 thoughts on “Over het waard zijn en genialiteit.

  1. schitterend! Ik ben zo eens een paar jaar geleden afgekolfde melk om 9u ‘s avonds uit de frigo op het werk gaan halen 🙂

  2. Ik stond ooit aan een met bederfbare waren gevulde wagen te morrelen. Sleutels lagen in de frigo. Dat besef duurde drie omgekipte bureaulades en een handtas binnenstebuiten. (De sleutel was meegegaan met het potje yoghurt voor vieruurtje).

  3. Heb die tip an de sleutels in de (werk)koelkast (in mijn geval mijn fietssleutels) een jaartje geleden meegekregen van een ervaren collega. Ik ben haar nog altijd eeuwig dankbaar. Werkt altijd (tenzij je de fout maakt, zoals ik ooit van een andere collega hoorde, om ook de sleutels van het -gedeelde- bureau toe te voegen en vijf minuten voor de laatste collega te vertrekken richting parking/fietsstalling… auch).

  4. Dat ge daar nu nog mee afkomt, als ik met pensioen ben! Maar allez, ‘t is goed, ‘t is echt geniaal. Ik vergeet nog wel eens andere dingen op andere plaatsen. Zoals mijn boodschappen in de frigo bij mijn moeder. Of mijn moeder haar boodschappen in mijn frigo. ‘t Zal dus nog van pas komen, he?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *